fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Kaletex u novom Bingo ruhu: 70 uposlenih nisu krili zadovoljstvo novim radnim mjestom

Investicija vrijedna 5 miliona KM ostaje u Kalesiji.

Kompanija Bingo nastavlja sa investiranjem na području naše općine, a otvorenjem novog pogona fabrike tekstila “Kaletex” u Tojšićima za 70 radnika obezbijeđeni su bolji i komforniji uslovi rada, te planirani povećani proizvodni kapacitet pratiti će i nova upošljavanja.

Svečanim presjecanjem vrpce,Lejle Šehić rukovodioca poslovne jedinice “Kaletex” i načelnika općine Kalesija Seada Džafića, novi pogon zvanično je pušten u rad.
Nakon presjecanja vrpce uprličen je obilazak nove, savremeno opremljene Kaletex hale.  

Preseljenjem u novu halu poboljšat ćemo uslove rada, unaprijediti kvalitet i kapacitet. Planiramo proširenje proizvodnje na vezionicu. Biće i novih upošljavanja.”, kazala je Lejla Šehić, rukovodilac PJ “Kaletex” za proizvodnju tekstila.

U posljednjih nekoliko godina kompanija Bingo je investirala preko 30 miliona KM na području općine Kalesija.
Značaj saradnje i investiranja na području naše općine istakao je i načelnik Sead Džafić

“Napravljena je moderna hala. Ova investicija je od velike važnosti za lokalnu zajednicu, s obzirom da su uposlenici iz Kalesije. Dosta je mladih ljudi koji su odlučili ostati ovdje.”, kazao je načelnik Džafić.

Fabrika tektila “Kaletekst” u novom ruhu je osvježenje za sve uposlene, koji nisu krili zadovoljstvo novim radnim mjestom.
Kaletex će imati širok izbor i kolekciju iz oblasti tekstilne i odjevne industrije.

Kroz stručno usavršavanje uposlenika, edukacije, nove poslovne prilike, te praćenja tržišta i potreba konzumenata, ključni su parametri koji su kompaniju Bingo doveli do dugogodišnje pozicije na mjesto lidera na bh. tržištu.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...