fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Kako je Barbarez doživio svoj debi? U nekim novajlijama vidi “prave lidere”

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Nakon utakmice Engleska – BiH, održana je press-konferencija na kojoj se medijima obratio selektor Zmajeva Sergej Barbarez.

– Možda ta zadnja dva gola, pa i penal, su prejeftino pali. Uzrok je ogromna trka, gdje smo izgubili snagu, što nam ostavlja junski termin i završetak prvenstava, gdje smo imali malo veću pauzu. Mnogo dobrih stvari, iako je rezultat malo previsok. Moram reći da sam ponosan na ono što sam vidio i na želju svih mojih momaka i čitavog tima, započeo je strateg Zmajeva.

– Dosta reprezentativaca je prije desetak i više dana završilo prvenstvo. Ostavlja to traga, sigurno. Naravno, nama fali sedam, osam ili devet igrača. Ove dvije utakmice će nam puno pomoći da vidimo šta i kako za dalje. Materijala za raditi ima, vjerujte mi, nastavio je.

I večeras smo imali nekoliko debitanata.

– Bilo je veoma zadovoljavajućih momenata. Nije jednostavno pustiti ni stare igrače da igraju protiv ovakve ekipe, a kamoli novi. Sigurno da ima pravih lidera koji će nam puno pomoći u budućnosti, riječi su kojima je Barbarez govorio o onima koji su upisali svoj prvi nastup.

– Želimo dobiti tu neku stabilnost i hijerarhiju. Svaka utakmica, kakav god rezultat bio, donosi dobre stvari, ali i loše. Uvjeren sam da će to biti bolje. Engleska je jedna od jačih reprezentacija na svijetu. Ja sam u nekom pogledu bio uvijek njihov navijač, jer volim tu vrstu fudbala, volim tu energiju koju posjeduju. U zadnje vrijeme, vrlo su tehnički dobra ekipa. Reaguju na sve sisteme. Sigurno je bio veliki izazov i za nas igrati ovdje. Mislim da će igrati veliku ulogu na Evropskom prvenstvu, poručuje selektor BiH.

– Igrači igraju formaciju. Mi reagujemo na kadar koji imamo. Imali smo promjena u toku. Od prvog spiska, do danas, dosta toga se promijenilo, onda čovjek mora reagovati na ono što imamo. U tom smislu, princip stabilnosti, sigurnosti i hrabrosti nam je vrlo važan. Sigurno da je veliki problem za nas bio taj pad snage, na koji smo pokušali reagovati, zato smo mijenjali svih šest igrača. Stvarno sam ponosan na svoje momke, na to zalaganje, želju koja nam je uvijek falila, sada je imamo, govori trener Zmajeva.

– Momenat snage nam je najviše nedostajao u veznom redu. To nam je bio problem, jer smo često stajali u jednoj liniji. Ta komunikacija. Kada nestaje snage, nestaje i koncentracije i komunikacije kakva treba biti. Uz to, dolazi jedna Engleska koja, kada promijeni pet igrača, ne zna se ko je bolji. Stvarno ne smijemo zaboraviti u kojoj se situaciji uopšte nalazimo, zaključio je Barbarez.

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...