fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Kako izgleda parcela u Sarajevu u koju je Mišković upumpao 10 miliona KM

Vijest koju je nedavno objavio BiznisInfo.ba, da je srbijanski biznismen Miroslav Mišković krenuo u ozbiljan poslovni poduhvat u BiH, izazvala je ogromnu pažnju u javnosti.

Mišković je početkom ove godine upumpao čak 10 miliona KM u sarajevsku firmu Standard Nekretnine, i krenuo u proces istiskivanja manjinskih dioničara što će ga koštati još jedan dodatni iznos novca.

Mišković je već dugi niz godina većinski vlasnik ove firme koja ima zemljište kod Stupske petlje, na kojoj je ranije planirana gradnja tržnog centra i stambenog kompleksa.

Snimili smo kako trenutno izgleda parcela koja je sada zapuštena, ali ima ogroman potencijal zbog sjajne lokacije, piše BiznisInfo.ba. Zasad nije poznato da li upumpavanje novca znači da kreće realizacija zamišljenog projekta ili je parcela dobila drugu namjenu.

Inače, ovih dana je u Sarajevu osnovana još jedna Miškovićea firma – Ananas. Riječ o kćeri firmi platforme Ananas e-commerce d.o.o. Beograd.

Foto: BiznisInfo.ba

Ananas je zamišljen kao platforma za online trgovinu, odnosno balkanska inačica američkog Amazona.

Mišković je jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Između ostalog, vlasnik je Delta Planeta, najvećeg tržnog centra u Banjaluci i jednog od najvećih u BiH.

Foto: BiznisInfo.ba

Preuzimanje teksta dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora i postavljanje linka ka originalnom tekstu na BiznisInfo.ba

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...