fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Kajakaški klub ‘Buk’ Goražde domaćin državnog prvenstva BiH u slalomu na divljim vodama

Kajakaški klub “Buk“ Goražde ponovo je dobio  organizaciju Otvorenog državnog prvenstva BiH u slalomu na divljim vodama, početkom augusta ove godine. Također,  od 31. jula do 2. augista bit će organiziran razvojni kamp na lokalitetu Modrana koji će okupiti respektabilne kajakaše BiH i regiona.

Potpredsjednik kluba Sanin Herenda napominje da će državno prvenstvo biti održano u okviru Internacionalnog festivala prijateljstva Goražde 2024. 

– Uvertira za ovaj događaj bit će bazične pripreme na izletištu Modran gdje će biti smještene sve ekipe učesnice iz BiH i regije. Drugog dana ćemo odraditi državno prvenstvo u disciplini slalom, a potom nas očekuje Međunarodna trka prijateljstva u spustu za sve kategorije, od pionira do veterana. To je zahtjevnija i kompleksnija organizacija, ali sretni smo što nam je pripala čast da naš klub bude tehnički organizator državnog prvenstva i međunarodne trke – kazao je Herenda.

Kajakaši Buka na prvenstvu očekuju nastavak dobrih rezultata. U toku je postavljanje staze na kojoj će se goraždanski kajakaši tokom ljeta pripremati za ove događaje.

– Cilj razvojnog kampa je razmjena iskustava i popularizacija kajaka u BiH i regionu. Naš klub je u BiH jedan od pokretača ovog sporta na divljim vodama jer rijeka Drina nam omogućava sve uslove koji su neophodni za bavljenje ovim sportom. Treninzi u KK Buk su besplatni tako da su pozvani svi koji vole ovaj sport da se priključe klubu i osjete čari slaloma i spusta niz rijeku Drinu – dodaje Herenda.

U klubu su ohrabreni podrškom koju im pružaju posebno njihovi sugrađani.

-Sve više sugrađana se okuplja oko našeg kluba i možemo reći da je kajak ponovo u trendu. Stariji kajakaši i prijatelji kluba koji žive ovdje ali i u inostranstvu pružaju nam nesebičnu podršku, tako da smo zaista sretni što možemo mladim generacijama da prenesemo svoje znanje i ostavimo nešto za budućnost – kazao je potpredsjednik KK “Buk“ Goražde.

(FENA) 

The post Kajakaški klub ‘Buk’ Goražde domaćin državnog prvenstva BiH u slalomu na divljim vodama appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...