fbpx

Jusufbegović: Ne mislim da smo mi kao neki veliki favoriti i da bi poraz bio tragedija

od Urednik

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Nedim Jusufbegović, trener u stručnom štabu Save Miloševića, ne misli da Zmajevi mogu da uđu u sferu u kojoj su neki veliki favoriti protiv Luksemburga, te da bi poraz bio tragedija.

– Smatramo da je Luksemburg ozbiljna reprezentacija s ozbiljnim igračima. Ne mislimo da možemo da uđemo u sferu da smo mi kao neki veliki favoriti i da bi eventualni poraz u tom kontekstu bio neka tragedija. Svakako da ne radimo da izgubimo, želimo da pobijedimo, da se nametnemo prije svega pripremajući se za baraž. Svima nam je u mislima pozitivan rezultat, da ga ostvarimo na način na koji želimo, prije svega na unapređenju principa kroz određene momente igre, rekao je Nedim Jusufbegović, pa dodao:

– Odlični su u tranziciji, ekipa koja vrlo kvalitetno reaguje na svaku osvojenu loptu. Igrači im igraju u ozbiljnim ligama. Morat ćemo biti spremni, taktički disciplinovani, da odigramo kvalitetnu takmičarsku utakmicu, a naravno da naglasimo i našu vrijednost koju želimo da vidimo kroz ove utakmice, a to je da naše tranzicije budu isto tako kvalitetne… Ne smatramo da je to Luksemburg od prije 10 godina. Svjesni smo njihove ozbiljnosti, ekipa koja je Slovačku izdominirala 60-70 minuta, ako ne kroz čitavu utakmicu. Prema tome, svako potcjenjivanje zbog imena i neke prošlosti ne dolazi u obzir i nije realno. Odnos snaga je prilično izjednačen.

Rekao je Jusufbegović i na čemu se radi na treningu.

– Očekujemo da podignemo razinu igre kroz ove utakmice, pogotovo što se tiče posjeda, tranzicija, pogotovo nakon izgubljene lopte. Tako je koncipiran rad i trenažni proces. To je ono na čemu radimo i na čemu insistiramo.

Podsjećamo, N/FS BiH je potvrdio da za ove utakmice protiv Luksemburga Savo Milošević neće moći računati ni na Seada Kolašinca.

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.