fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Judo klub Borsa: Johanna Elisabeth Klinger i Nika Zovko zablistale na prvenstvu Balkana

 Prvenstvo Balkana, koje se svake godine održava za nekoliko uzrasnih kategorija, ovoga vikenda održano je u Podgorici, a riječ je o prvenstvu u konkurenciji kadeta i kadetkinja.

Balkanski judo savez uključuje državne saveze regije Balkana, a među njima je 11 država članica, odnosno Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija, Rumunjska, Cipar i Turska, priopćeno je iz Judo kluba Borsa.

Borsa je, kao i svake godine, u reprezentaciji BiH imala i svoje predstavnike, a dvije kadetkinje su zablistale, osvojivši odličja.

Johanna Elisabeth Klinger u kategoriji do 70 kg osvojila je srebreno odličje i postala viceprvakinja Balkana.

”U prvom kolu Johanna je pobijedila Rumunjku Francescu Bisquiazo Christorean, u 2. kolu Grkinju Mariju Eleni Papaioannou, te u polufinalnoj borbi Bugarku Emiliu Apostolovu. Poražena je u finalnoj borbi protiv domaće predstavnice Aleksandre Šutović”, kazali su iz kluba.

Nika Zovko osvojila je brončano odličje u kategoriji do 44kg.

”U prvom kolu Nika je bila bolja od Bugarke Kaline Grigorov. U polufinalnoj borbi Niku je pobijedila Rumunjka Drnise Serban, dok je za treće mjesto Nika pobjedila Rumunjku Teodoru Mariju Fratilu”, pojasnili su.

Judo klub Borsa već posljednjih 15 godina aktualan je kada je u pitanju balkanska “judo scena”.

Kako navode iz kluba, samo u 2023. godini osvojeno je 7 pojedinačnih i 3 ekipne balkanske medalje.

Za dva tjedna Borsa će imati predstavnike i na prvenstvu Balkana do 15 godina koje će biti održano u Rumunjskoj, naveli su u priopćenju.

(FENA) 

The post Judo klub Borsa: Johanna Elisabeth Klinger i Nika Zovko zablistale na prvenstvu Balkana appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...