fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Crna hronika

Još jedan napad na Bošnjake u Podrinju: Opljačkana kuća Muje Tulića/FOTO

U naselju Glumina kod Zvornika opljačkana je porodična kuća Muje Tulića i njegovog brata. 

Mujo Tulić je ugledni sportski radnik grada Zvornika koji je skoro čitav život proveo u sportu. Pored toga je višestruki dobitnik zahvalnica kao redovni darivalac krvi (više od 70 puta darovao krv), također i dobitnik najvećeg priznanja grada Zvornik, nosilac je Medalje Stanko Nikolić za doprinos i razvoj u afirmaciji Zvornika i pozitivnih vrijednosti.

Lopovi su napravili ogromnu štetu na porodičnoj kući Tulića, a iz kuće u vlasništvu Muje ukrali su ušteđevinu i zlato koje je godinama u ovoj porodici. 

“Novac koji smo supruga i ja prikupljali, štedjeli da odemo u posjetu našoj djeci i bližnjim u Ameriku je pokraden, kao i novac za zimski ogrjev, kojeg nisam stigao nabaviti, a sada i sam ne znam kako ću to učiniti, jer sam ostao bez svega zbog lopova. Iskreno se nadam da će im prisjesti i trebati za lijekova sve to što su ukrali, a izgubio sam i povjerenje u MUP koji bi nas trebao navodno štiti”.

Pljačka se dogodila u periodu od 09:00 do 11:00 sati dok su Tulići bili u gradu Zvorniku i završavali obaveze koje su imali tog dana. Kada su se vratili zatekli su kuću u rasulu.

“Bolje što nismo bili tu, jer ko zna šta se moglo desiti. Nismo dobro i ne osjećamo se sigurno. Molimo policiju da radi svoj posao kako bi počinioci što prije bili uhvaćeni”, rekao je Mujo za Zvornički.ba.

“Nije moja kuća prva obijena u Zvorniku, samo prošli mjesec su pokrali novac iz kuća u Liplju i Marčićima i evo sad opet kod nas ovdje, šta radi njih dvije stotine u zvorničkoj policiji, koliko ih ima i da li ih je stid da ne mogu takve bandite toliko mjeseci pronaći i spriječiti da otimaju teško stečenu imovinu nama koji cijeli život pošteno radimo i doprinosimo našoj zajednici da bude bolja, da bude ljepše mjesto za život? Meni su pored ukradenog, uništili sva vrata na kućnim ulazima, a jedna vrata koštaju  kao cijela moja penzija, prevrnuli su mi sve ormare i uništili ih jer su ih obarali što brže. To je ogromna materijalna šteta, neopisiv stres i psihički bol…”.

Iz Policijske uprave Zvornik su o krađi u Glumini saopćili da službenici Policijske stanice Zvornik preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela teške krađe i na pronalasku nepoznatog izvršioca ili više njih.

Otisak.ba

Objava Još jedan napad na Bošnjake u Podrinju: Opljačkana kuća Muje Tulića/FOTO pojavila se prvi puta na Otisak.ba.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...