fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Jezivi detalji brutalnog ubistva: Tijelo glumca pronađeno zakopano u dvorištu

Brazilski glumac Jefferson Machado (44), koji je nestao prije skoro pet mjeseci, pronađen je zakopan ispred jedne kuće u Rio de Janeiru.

Žica oko vrata

Vijest da je glumac pronađen mrtav objavila je porodična prijateljica na njegovom nalogu na društvenim mrežama.

– Sa velikim žaljenjem vas obavještavamo da je Jeff pronađen mrtav, napisala je Cintia Hilsendeger.

Policija je saopćila da je tijelo glumca pronađeno vezano i ugurano u drveni sanduk koji je potom zakopan dva metra ispod zemlje, u dvorištu jedne privatne kuće u naselju Campo Grande. Identifikovan je na osnovu otisaka prstiju.

– Ruke su mu bile vezane iza glave, kazao je porodični advokat i naglasio da je glumcu bila omotana žica oko vrata, što ukazuje na to da je vjerovatno zadavljen.

Advokat je dodao da je tijelo isprskano nekom hemikalijom kako se ne bi osjećao neprijatan miris raspadanja.

Na snimcima se vidi da je kovčeg otkopala i izvukla ekipa od devet ljudi koja je najprije bušilicom morala da razbije betonski pod.

Neidentifikovani osumnjičeni, koji je navodno poznavao Machada, posljednji put je viđen kako ulazi u kuću prije oko mjesec dana.

– Jeffersona su hladno i brutalno ubili zavidni i zli ljudi, napisala je Hilsendeger na glumčevom Instagram nalogu.

Pronalazak tijela znači i kraj sage koja je počela nakon što je Machado, koji je inače rodom iz Rija, nestao u januaru, a policija je saopćila da je posljednji put primijećen u Campo Grandeu, javlja New York Post.

Machadova porodica je saznala za njegov nestanak tek nakon što ih je jedna nevladina organizacija obavijestila da je njegovih osam pasa danima samo u kući. Tokom narednih mjeseci, međutim, porodica je primala poruke od nekoga za koga su sumnjali da se lažno predstavlja kao glumac.

Dopisivanje sa sinom?

Machadova majka Marija das Dores rekla je da joj je prepiska bila sumnjiva jer je bila puna pravopisnih grešaka i nije joj djelovalo da se dopisuje sa svojim sinom. Također je prestala da prima pozive od njega, a osoba koja joj se predstavljala kao Machado je to objašnjavao time što mu je telefon pao u toaletu.

Porodica je postala sve zabrinutija nakon što je primijetila da je Machadova lozinka za Cloud promijenjena i da mu je funkcija praćenja lokacije onemogućena.

Machado je počeo da glumi 1997. godine i poznat je po ulogama u sapunicama.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...