fbpx
Sport

Jedan od najboljih igrača Napolija odgađa transfer radi služenja vojnog roka

Otočki mediji već mjesecima tvrde da će južnokorejski stoper Kim Min-jae (26) napustiti Napoli i otići u Manchester United, koji u njemu vidi zamjenu za Harryja Maguirea.

Kim je s napuljskim klubom osvojio Serie A kao jedan od najvažnijih prvotimaca i dugo je želja trenera Erika Ten Haga.

Podsjetimo, Kim je u italijanski sastav stigao u ljeto 2022. godine iz Fenerbahcea za 18 miliona eura. Mnogi su predviđali da će obrana Napolija biti slabija zbog odlaska Kalidoua Koulibalyja u Chelsea, ali Kim se pokazao kao pun pogodak i Napoli bi na njemu mogao višestruko zaraditi.

Aktualni ugovor s Napolijem vrijedi mu do 2025. godine s opcijom produženja na još dvije sezone. Transfermarkt ga procjenjuje na 50 miliona eura i trenutno ga smatraju jednim od najboljih stopera na svijetu. Međutim, transfer bi mogao biti odgođen za zimski prijelazni rok, i to zbog zakona u Južnoj Koreji.

Kim je dužan odslužiti vojni rok u domovini, a termin bi se mogao poklopiti s dvosedmičnim razdobljem u kojem kupci mogu iskoristiti otkupnu klauzulu od 60 miliona eura, koja stoji u ugovoru s Napolijem, što bi zakompliciralo potpis ugovora i liječnički pregled. Ipak, prema italijanskim medijima, Kim je već otišao u Južnu Koreju kako bi što prije odslužio vojni rok i neometano ostvario velik transfer.

The post Jedan od najboljih igrača Napolija odgađa transfer radi služenja vojnog roka appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima