fbpx
Zanimljivosti

JAŠAR OTKRIO NAKON MNOGO GODINA: Toma Zdravković mi je bio konobar

I pokojni Toma Zdravković i Jašar Ahmedovski su poznati kao ljubitelji čašice. Koliko li su zora znali dočekati u kafanama io nezaboravnim pjevačkim sjedeljkama. Sve se to dešavalo devedesetih godina, kada je Jašar polako ulazio u društvo najpopularnijih zvijezda.

Tako se na prestižnoj manifestaciji izbora najpopularnije pjesme i pjevača “Poselo”, koja se svake godine održavala u Beogradu, 1990. godine našao u društvu Šabana. Tome, Halida Muslimovića, Vesne Zmijanac, Mitra Mirića

-Te godine, taman kad sam izašao iz vojske, pojavio se moj album sa Novicom Uroševićem gdje je skoro svaka pjesma bila hit: “Jagnje moje malo”, “Ti si jedina”, “Zabraniću suzama”, “Oko, moje crno oko”, “Ne mešaj se u moj život”, “Luduj sine, samo nek si živ”, “Što nas druže ostavljaš”…- sjeća se tih scena Jašar, te nastavlja:

-Bole Milojković, legendarni urednik “Posela”, pravio je redoslijed nastupa i ostavio me da pjevam na kraju. To je podrazumijevalo da sam u tom trenutku na vrhu popularnosti. Prilazi mi Toma i u svom ležernom stilu veli: “Kako ćemo sad? Ti pjevaš zadnji, ali kako ćeš izaći poslije mene?” Priznajem bilo mi neprijatno, htio sam da intervenišem kod Boleta, da prepustim čast nekom velikanu da zatvori koncert.

Toma Zdravković je preuzeo inicijativu i uzeo stvar u svoje ruke: ponudio je Jašaru jedinstvenu opkladu.

-Tako nešto je mogao samo Toma da smisli – ko bude dobio manje biseva, taj će cijelo veče da bude konobar pobjedniku. Naravno, pristao sam, teško je bilo odoljeti takvom izazovu. Izađe Toma i dobije tri-četiri bisa. Izađem ja i dobijem sedam-osam biseva. Kako sam ušao u garderobu, pojavljuje se Toma sa bijelom košuljom preko ruke i kaže: “Izvinite, šta ćete da popijete?”

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima