fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

JANKO JANKOV IZ BUGARSKE ODUŠEVIO MARIJU ŠERIFOVIĆ: Prvi put odustao od takmičenja, a sada završio u finalu, evo šta krije

U trci za laskavu titulu je bio i Janko Jankov (27) iz Pernika koji je iz drugog puta uspio da se domogne finala.

Talentovani momak iz Bugarske briljirao je ove godine tokom učešća u „Zvezdama Granda“, zahvaljujući svom besprijekornom glasu, ali i radu sa mentorkom Snežanom Đurišić.

Publika je imala prilike da ga upozna prije tri godine, kada je bio dio tima Viki Miljković, ali je nažalost zbog zdravstvenih problema tada bio primoran da napusti takmičenje.

-Zadesila me je korona, zato se sada trudim da budem zdrav i to mi je najvažnije- rekao je Janko za Grand nakon prvog pojavljivanja u ovoj sezoni.

Janko ima 27 godina, završio je srednju školu, a kako kaže muzika je oduvijek bila njegova najveća strast.

Mnogi su ga prozvali bugarskim Šabanom Šaulićem zbog nevjerovatne emocije koju posjeduje u glasu te ne čudi što je upravo kralja narodne muzike oduvijek smatrao uzorom.

-Ti si bomba, odličan. Pa ti bolje od Viki govoriš srpski – šalio se često Bosanac na račun mladog Bugarina koji se uprkos jezičkoj barijeri fantastično snašao u takmičenju.

–Slušao sam Šabana Šaulića, to su slušali moji roditelji, prijatelji. U mom rodnom gradu Perniku se sluša samo srpska muzika, nije samo Šaban, tu je Lepa Brena i drugi, ali ja najviše volim Šabana, on je za mene kralj. Inače, ja u Bugarskoj pjevam samo srpske pjesme-rekao je Jankov za Grand.

Već nakon prvog predstavljanja u ovoj sezoni Mili mu je prognozirao veliki uspijeh, tvrdeći da ima ime zvijezde.

Mariju Šerifović je teško osvojiti, ali Jankov je svojim pjevanjem i uspio da učini zbog čega mu je pjevačica nedavno uputila pohvale.

-Ja sjedim ovdje devet godina i po prvi put se dešava da neko ko nije sa našeg govornog područja na ovakav način izvodi naše pjesme. Da se ja pitam, dala bih ti Janko neku posebnu nagradu, tek da imaš nagradu iz takmičenja. Ne šalim se, to nije mala stvar i bravo za tebe– rekla je oduševljeno Šerifović.

(Express / Grand.nova)

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...