fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

“Ispunili smo cilj za ovu sezonu u narednu ulazimo sa još većim ambicijama” – NEON Televizija

Utakmicama 30.kola završeno je prvenstvo u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever.

Ekipa FK “Bosna” sezonu je završila na 5 poziciji sa 52 osvojena boda. Iz kluba kažu da je cilj bio ostvariti plasman među pet naboljih ekipa u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever te se pogledom na tabelu vidi da je isti i ispunjen.

Ekipa je vrlo mlada. Mi smo zadovoljni postignutim rezultatima. Mjesec dana ćemo se odmoriti pa onda startamo sa pripremama. Za narednu sezonu imamo velike planove. Svi zajedno smo pokazali da ih možemo ostvariti. Svakako da je cilj osvajanje prvog mjesta na tabeli i plasman u Prvu ligu FBiH. Radimo na ispunjavanju uslova koji su osim osvojenih bodova neophodni za plasman u veći rang takmičenja” kazao je za portal NEON Televizije predsjednik FK “Bosna” Kalesija Zuhdija Karić.

Sezonu 2022/2023. “Bosna” je okončala na 7 mjestu na tabeli te napredak za dvije pozicije potvrđuje da su ciljevi ispunjeni.

U klubu se konstantno radi na poboljšanju infrastrukture.

Klub je obezbijedio savremenu sportsku opremu i rekvizite, kao i balon sa umjetnom travom, a ako tome dodamo i ugrađene prskalice i reflektore za noćne treninge onda je savim jasno da Uprava kluba ima više ciljeve u budućnosti.Prijateljska atmosfera u klubu podstiče napredak i timski duh u svim selekcijama. Posebno se vodi računa o makmsimalnoj posvećenosti igračima kako na terenu tako i van njega. U narednom periodu ćemo se još više fokusirati na individualni pristup svakom igraču radi maksimalnog razvoja talenata i mogućnosti takmičenja na regionalnom nivou” ističu iz FK “Bosna” Kalesija.

Uspjehu u Drugoj ligi FBiH grupa “Sjever” dodajemo i činjenicu na koju su također ponosni jeste da je 5 igrača (Faris Omeragić,Simbad Jahić,Salih Ušćuplić,Adi Kadić i Muamer Barčić) uzelo učešće u osvajanju Reginalnog Kupa Amaterske reprezentacije NSTK. Na čelu Amaterske reprezentacije je trener FK “Bosna” Kalesija Šefik Imamović.Muamer Barčić dobio je poziv u mininogometnu reprezentaciju BiH u okviru Kupa nacija a predsjednik kluba Zuhdija Karić povodom Dana općine dobio je ” Zahvalnicu sa zlatnim grbom”.

FK “Bosna” Kalesija ima viziju te radi na relaizaciji iste te će iz tog razloga u narednom klubu još veću pažnju posvetiti i omladinskim selekcijama. Sa konkretnim koracima već se krenulo, dodaju iz uprave.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...