fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Intervju sa učenicima generacije/Dževad Zejćirović: “Svaki cilj je ostvariv”

Trud i rad uvijek treba nagraditi i isticati. Shodno tome, NEON Televizija je i ove godine odlučila uraditi intervju sa učenicima generacije škola sa područja općine Kalesija ali iz dvije srednje škole sa područja Grada Živinice,općine Sapna . U vremenu kada prevladavaju vijesti iz crne hronike, želimo donijeti nešto pozitivno. A od njih nema ništa svjetlije i ljepše..

U nastavku predstavljamo učenika generacije JU Gimnazija Živinice Dževada Zejćirovića

NEON TV: Ukratko nam se predstavite?

Dževad: Ja sam Dževad Zejćirović, učenik 4. razreda IT Gimnazije u Živinicama. Izabran sam za učenika generacije u školskoj 2023/24. godinu.Pored školskih obaveza sviram gitaru, bavim se biciklizmom i član sam KUD-a Živinice.

NEON TV: Kakav je osjećaj biti proglašen učenikom generacije?

Dževad: Velika mi je čast nositi ovu titulu koju ću nastojati potvrđivati u daljnjem školovanju. Drago mi je da je moj rad i zalaganje prepoznato i vrednovano na ovaj način.

NEON TV: Koliko je truda, rada i odricanja trebalo da se postigne pomenuti uspjeh (biti učenik generacije)?

Dževad: Trebalo je mnogo truda, ali to mi nije teško padalo jer mi učenje predstavlja izazov, a samim tim i zadovljstvo. Nisam se morao odricati puno stvari.

NEON TV: Kakve uspomene nosiš iz škole?

Dževad: Školu ću pamtiti samo po lijepim uspomenama koje dijelim sa drugarima i profesorima. Za sada ona predstavlja najljepši period moga života obilježen mnogim usponima i padovima iz kojih sam izvukao vrijedne životne lekciie.

NEON TV: Anegdota koje ćeš se rado sjećati i koja ti uvijek izmami osmijeh na lice?

Dževad: Puno ih ima i svaka je podjednako vrijedna na svoj način, pa ne bih mogao neku izdvojiti.

NEON TV: Kakav je odnos bio sa nastavnicima/profesorima?

Dževad: Odnos sa profesorima je prije svega edukativni i prijateljski, tu su da nam pomognu u bilo kojem trenutku bilo to u školi ili van škole. Pored mentorstva u školi, neki profesori su uspjeli biti od velike pomoći izvan kabineta savjetujući nas i bodreći nas tokom našeg razvoja kroz srednju školu.

NEON TV: Kakve odlike treba da ima dobar nastavnik?

Dževad: Dobar profesor je svaki profesor koji raspolaže širokim spektrom znanja i zna ga prenijeti na svoje učenike. Uz to, treba biti osoba koja inspiriše svoje učenike, a samim tim ih i motiviše da uče i ostvare svoje ciljeve.

NEON TV: Kakvi su planovi za dalje?

Dževad: Planiram upisati Elektrotehnički fakultet u Sarajevu i svoj razvoj i obrazovanje nastaviti tamo.

NEON TV: Poruke mladima?

Dževad: Poručujem im da je svaki cilj koji pred sebe postave ostvariv, a da bilo kakvu prepreku ili poraz na putu njegovog ostvarenja gledaju kao iskustvo iz kojeg će nesto naučiti.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...