fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Intervju sa učenicima generacije/Amina Poljaković: “Uz dovoljno rada i truda uvijek će se stići do željenog cilja”

Trud i rad uvijek treba nagraditi i isticati. Shodno tome, NEON Televizija je i ove godine odlučila uraditi intervju sa učenicima generacije škola sa područja općine Kalesija ali iz dvije srednje škole sa područja Grada Živinice,općine Sapna . U vremenu kada prevladavaju vijesti iz crne hronike, želimo donijeti nešto pozitivno. A od njih nema ništa svjetlije i ljepše..

U nastavku predstavljamo učenicu generacije MSŠ Sapna Aminu Poljaković.

NEON TV: Ukratko nam se predstavite?

Amina: Zovem se Poljaković Amina, imam 19 godina i završila sam srednju mašinsku školu u Mješovitoj Srednjoj školi Sapna.

NEON TV: Kakav je osjećaj biti proglašen učenikom generacije?

Amina: Naravno, sjajan je osjećaj biti nagrađen za svoj rad i trud te biti počastvovan da poneseš jednu ovakvu titulu.

NEON TV: Koliko je truda, rada i odricanja trebalo da se postigne pomenuti uspjeh (biti učenik generacije)?

Amina: Potrebno je dosta rada i truda a također i discipline. Treba znati odrediti svoje prioritete I jasno postaviti ciljeve. Nebrojeno puta sam morala odgoditi neki izlazak ili druženje sa prijateljima da bih završila sve školske obaveze.

NEON TV: Kakve uspomene nosiš iz škole?

Amina: Iz škole nosim mnogo divnih uspomena. Srednja škola nije bila samo učenje, tu je naravno bilo dosta druženja kako sa kolegama iz razreda tako i sa ostalim učenicima škole. Mnogi izleti i ekskurzije ostat će posebno zapamćeni.

NEON TV: Anegdota koje ćeš se rado sjećati i koja ti uvijek izmami osmijeh na lice?

Amina: Nas u razredu je bilo samo 11 ali smo zato bili dobra ekipa. Ništa ne bih mogla posebno izdvojiti jer smo zaista imali mnoštvo trenutaka koji su nezaboravni. Bilo je tu i smijeha i svađa. Ali na kraju se sve to dobro završi. Želim da zahvalim svom razredu za ove 4 godine koje smo proveli skupa, stvarno je bilo zadovoljstvo družiti se sa njima.

NEON TV: Kakav je odnos bio sa nastavnicima/profesorima?

Amina: Sa svim profesorima sam uvijek imala dobar odnos, moglo bi se čak reći i prijateljski. Uvijek su bili tu da nam pomogu, da nam daju savjet i ukažu na greške. Pored toga što su mi prenijeli dosta znanja , uvijek sam imala i veliku podršku od njih.

NEON TV: Kakve odlike treba da ima dobar nastavnik?

Amina: Ja sam u svom dosadašnjem školovanju imala priliku raditi sa veoma dobrim profesorima.  Ali pored toga što su profesori oni su i divni ljudi, puni razumijevanja. Željela bih da svi imaju iskustvo kakvo sam imala i ja, rad sa profesorom koji je uvijek tu za učenika, kojem nije problem pomoći, koji će biti tu da posavjetuje kako u vezi predmeta kojeg predaje tako i sa nekim životnim pitanjima.

NEON TV: Kakvi su planovi za dalje?

Amina: Dalje želim studirati na Rudarsko geološkom građevinskom fakultetu u Tuzli, odsjek Građevinarstvo.

NEON TV: Poruke mladima?

Amina: Svim novim učenicima bih poručila da budu vrijedni, radni a prije svega uporni. Uz dovoljno rada i truda uvijek će se stići do željenog cilja.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...