fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Inicirani pregovori za uspostavu redovne aviolinije na relaciji Madrid-Sarajevo

Riječ je o charter letu koji je dovezao turiste iz Španije, koji će imati priliku upoznati se sa bogatom turističkom ponudom glavnog grada Bosne i Hercegovine.  

Po samom slijetanju u Sarajevo, španskim turistima podijeljeni su prigodni pokloni u znak dobrodošlice od Turističke zajednice BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u saradnji s domaćim brendom Lasta.

Bitno je naglasiti da su ove aktivnosti realizirane u koordinaciji sa Ambasadom BiH u Kraljevini Španiji, koja pruža značajnu podršku kako ovom projektu koji realizira vodeći tour operator u Španiji, agencija Sama Travel, tako i pregovorima koje je Aerodrom Sarajevo inicirao prema aviokompaniji Iberia, a vezano za uspostavu redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo u narednom periodu, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo. 

Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje. Saradnja Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Turističke zajednice BiH sa španskim partnerima od velikog je značaja za promociju BiH kao atraktivne turističke destinacije.

Osim toga, Aerodrom Sarajevo je u koordinaciji sa Ambasadom BiH u Kraljevini Španiji inicirao pregovore sa aviokompanijom Iberia u cilju uspostave redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo, a intenzivno se vode pregovori vezano za uspostavu rute Barcelona-Sarajevo, imajući u vidu veliki potencijal i potražnju, kako građana Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju i putnika.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo održali su sastanak sa predstavnicom Sama Travela, Susanom Da Graca, menadžericom za međunarodne aranžmane i poslovanje.

– Mi smo španski turistički operater, porodična turistička agencija od 2007. godine, koja ima više od 15 godina iskustva u organizaciji putovanja. To znači da je ovo prvi let i da očekujemo i više naredne godine. Ove godine smo odabrali različite gradove u Evropi prema Sarajevu i iz Sarajeva. Sada imamo dva leta spremna, a imamo grupe koje dolaze iz drugih gradova u Evropi – izjavila je Susan Da Graca.

Dodala je da je za sljedeću godinu, želja povećati ove operacije, možda na sedmičnoj bazi.

– Ovaj sastanak predstavlja početni korak prema našem krajnjem cilju, a to je uspostava cjelogodišnje direktne linije između Madrida i Sarajeva, uzimajući u obzir ukupan potencijal i značaj ove rute, koja se zajedno sa Barcelonom nalazi i na listi strateških ruta prema Odluci Uprave Društva J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo – izjavila je Vedrana Vikić Musić, direktorica Sektora za aerodromske usluge na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, piše Fena.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...