fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Hell Energy jedan od najbrže rastućih FMCG brendova

Nakon primopredaje nove tvorničke jedinice, kompleks fabrike HELL sada se nalazi na površini od 77,11 hektara (771.100 kvadratnih metara). To znači da je ovo najveća i najmodernija megafabrika na svijetu koja je u vlasništvu jedne korporativne grupe i koja na jednoj lokaciji proizvodi i puni aluminijumske limenke za napitke. Zahvaljujući povećanom proizvodnom kapacitetu moći će se proizvesti do 4 milijarde limenki napitaka i 6 milijardi komada napunjenih finalnih proizvoda godišnje.

HELL ENERGY je jedan od najbrže rastućih FMCG brendova na svijetu, što dokazuje i brzi uspjeh i eksplozivno rastuće izvozno tržište. 100 posto mađarski brend stvoren je 2006. godine i postao je tržišni lider u Mađarskoj već 2010. godine, a na međunarodnom tržištu energetskih napitaka postao je odlučujući igrač. Izvozno tržište danas broji više od 60 zemalja. Jedina je kompanija u sektoru energetskih napitaka koja ima jak brend, široku paletu proizvoda po pristupačnim cijenama, kao i vlastitu modernu punionicu i fabriku aluminijumskih limenki, što također predstavlja neusporedivu stratešku poziciju na globalnom nivou.

Priča o uspjehu kompanije HELL dostigla je još jednu prekretnicu: kompanija je 24. maja 2024. u Szikszou u Mađarskoj otvorila novu tvorničku jedinicu opremljenu najsavremenijom tehnologijom koja je svečanom ceremonijom pokrenuta u industrijskom parku HELL. Sa novootvorenom jedinicom, HELL megafabrika sada se prostire na površini od 77,11 hektara, čime su proizvodne aktivnosti kompanije podignute na novi nivo budući da mogu obraditi do 10 milijardi limenki napitaka godišnje, uključujući 4 milijarde limenki i 6 milijardi komada napunjenih finalnih proizvoda.

To znači da se kapacitet može podignuti do 31 milion aluminijumskih limenki dnevno, od čega je 13 miliona proizvedeno, a 18 miliona napunjeno. Osim toga, novi tvornički kompleks sada je pogodan i za proizvodnju aluminijumskih limenki od 500 ml, čime se dodatno proširuje ionako širok asortiman proizvoda.

“Velika mi je čast i veoma sam sretan što otvaram kapije naše nove tvorničke jedinice, što ne predstavlja samo svečano otvaranje jedne nove zgrade, već i početak nove ere gdje se na istoj lokaciji odvija i proizvodnja i punjenje aluminijumskih limenki za napitke. Ovo je najnapredniji i najefikasniji operativni model u industriji gdje su konkurentnost i održivost usko povezani sa zaštitom okoliša”, rekao je Barnabás Csereklye, izvršni direktor HELL ENERGY Hungary Ltd.

Na dan otvaranja fabrike obilježena je i 18. godišnjica osnivanja kompanije HELL, a istaknuta je i brza dinamika rasta grupe, te kontinuirano širenje visokokvalitetnog asortimana proizvoda. Liderski brend trenutno zauzima vodeću poziciju na tržištima 10 zemalja. Pored energetskih napitaka, portfolio grupe uključuje ledene čajeve i bezalkoholne napitke, vitaminsko-bezalkoholne napitke i vodu vrhunskog kvaliteta. Štaviše, portfolio uključuje i ledene kafe – HELL Ice Coffee brend koji je lider na tržištu u 5 zemalja.

Svi proizvodi grupe proizvedeni su u skladu sa najvišim propisima prehrambene industrije, koristeći vrhunske sirovine, a proizvodi su napravljeni bez konzervansa, vještačkih boja i aspartama.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...