fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Haris Burina bio je veliki navijač Čelika, ovako se zenički klub oprostio od njega

Tužna vijest stigla je jutros iz Kantonalne bolnice u Zenici gdje je protekle noći preminuo čuveni bosanskohercegovački glumac Haris Burina.

Burina je imao 61. godinu, a ranije mu je dinagnostikovan karcinom koji, uprkos hrabroj borbi, nije uspio pobijediti. 

Burina je bio i veliki navijač zeničkog Čelika prema kojem svoju ljubav nikada nije krio, pa nije iznenađenje da se i zenički klub oglasio nakon njegove smrti. 

“Zauvijek nas je napustio Haris Burina.

Burina je preminuo protekle noći u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ranije mu je dijagnosticiran karcinom.

Rođen je 2. februara 1963. u Zenici. Godine 1982. upisao se na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za glumu, kao dio druge generacije.  Već u toku studija ostvaruje neke od zapaženih uloga u teatru i na filmu: Audicija, Tetovirano pozorište, Otac na službenom putu, Kuduz. 

Nekoliko godina živio je u Francuskoj, te osnovao pozorište “La Fenêtre” (“Prozor”), u kojem je nastala i njegova predstava Ptice Sarajeva. 

Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu nastavlja rad u pozorištu, filmu i na televiziji. Zapažene su njegove uloge u filmovima Go West u režiji Ahmeda Imamovića i Nafaka režisera Jasmina Durakovića.

“Čelik je simbol Zenice, ako se ugasi, neka ukinu i grad”, citirao je Čelik jednu od izjava našeg legendarnog glumca. 

The post Haris Burina bio je veliki navijač Čelika, ovako se zenički klub oprostio od njega appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...