fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zanimljivosti

Hanka ruku pod ruku odvela Gocu Tržan na sarajevske ćevape

Pjevačica Goca Tržan nekoliko je dana boravila u Sarajevu, kako bi najavila svoj veliki solistički koncert koji će se održati u subotu, 17. juna u Domu mladih.

Nakon brojnih klupskih koncerata, predstojeći koncert u Domu mladih prvi je veliki solistički koncert popularne pjevačice u Sarajevu, a o tome koliko joj znači da se ponovno vraća pred svoju publiku u Sarajevo, a posebice da prvi put nastupa u Domu mladih, govorila je vrlo emotivno.

-Volim Sarajevo i uvijek kad sam dolazila u ovaj grad, dolazila sam raširenih ruku i puna srca, a jednako me tako moja sarajevska publika dočekivala. Ali moram vam priznati da je ovaj koncert poseban i za mene je velik i važan događaj, jer nastupam u Domu mladih, kultnom mjestu na kojem su svojim koncertima mnogi muzički velikani ispisali pop-rock povijest naših prostora. I ja stvarno imam tremu pred ovaj koncert – istaknula je Goca, koja je u Sarajevo stigla u pratnji svog supruga Raše Novakovića.

Rašo će, doznajemo, na koncertu u Domu mladih s Gocom podijeliti pozornicu, a iako zbog brojnih obaveza u menadžmentu i vlastite video produkcije koju je pokrenuo vrlo rijetko svira s Gocom, na sarajevskom će koncertu ponovo uzeti u ruke bubnjarske palice.

A Gocu i Rašu je u Sarajevu dočekala Gocina dugogodišnja prijateljica Hanka Paldum i odmah po dolasku ih odvela na ćevape.

-Gocin koncert je za mene muzički događaj koji se ne propušta – naglasila je Hanka dok su dvije pjevačice ruku pod ruku šetale Baščaršijom, a Hanka je potom Gocu povela do Art Kuće Sevdaha gdje su nakon ispijanja kafe obišle i muzej koji nudi historijski prikaz razvoja bosanskohercegovačke sevdalinke, a Hanka se tom prigodom prisjetila početaka svoje karijere.

Od koncerta Goce Tržan dijeli nas nešto manje od mjesec dana, a pjevačica je tokom boravka u Sarajevu otkrila da će na koncertu imati i posebne goste.

-Svakako ću pozvati neke od kolega da mi se pridruže na sceni Doma mladih, ali oni će zaista ostati gosti iznenađenja i to do samog izlaska na scenu – naglasila je Goca.

Ulaznice za koncert Goce Tržan u pretprodaji se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba, na biletarnici BKC-a i na platou Skenderije.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...