fbpx

Halid Bešlić otkrio: Kafana mi nije primarna kao ranije

od Urednik

Legendarni pjevač Halid Bešlić proslavio je jučer svoj 70. rođendan, a povodom tog značajnog jubileja, otkrio je kako mu se život “okrenuo naglavačke” nakon što mu je ugrađena srčana premosnica. U intervjuu za In magazin, Bešlić je podijelio pojedinosti o svom zdravlju, penzionerskom životu i daljem angažmanu na muzičkoj sceni.

– Godine idu, neminovnost je to. Sve su bare bliže, iz bara se niko ne vraća – kaže Bešlić. 

Ipak, legendarni pjevač ističe da mu zdravlje, uprkos poteškoćama kroz život, nije loše. 

Bešlić je otvoreno razgovarao o svom iskustvu s srčanom premosnicom.

– Poslije tog stenta najvrijednije živim otkad znam za sebe. Navikao sam da idem kući i našao sam sebe u nekim drugim stvarima, pa mi kafana više nije toliko primarna kao prije – izjavio je Bešlić. 

Iako je u penziji već pet godina, Bešlić ne miruje. Nastupa punom parom i otkriva da, iako mu je to ponekad naporno, dozira svoje aktivnosti. 

– Pjesme prave atmosferu. To je moja publika. Oni su došli i znaju sve moje pjesme napamet, što mi olakšava tu priču – dijeli pjevač.

Ja sam u penziji zvanično, ima 5 godina već. Imam malu penziju njemačku i malu penziju bosansku. Dvije male penzijice koje mi služe da mogu unucima nešto kupit, a ja još radim punom parom i tako – ističe Bešlić kada je riječ o penziji.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.