fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

GRAND PRODUKCIJU TUŽIO POZNATI PJEVAČ: Zbog pjesme ove pjevačice je sve krenulo po zlu

Svjetski popularna grupa Ramštajn sinoć su održali veliki koncert u Beogradu u parku Ušće, a večeras imaju još jedan nastup.

Naime, svojevremeno je upravo ova grupa tužila “Grand” produkciju zbog pjesme “Preko” koju izvodi Indira Radić.

Goran Ratković Rale napravio je mnogo hitova, među kojima se našla i pjesma “Preko”, koju je otpjevala 2002. godine Indira Radić.

Indira je album na kom je bila pjesma izdala za Grand produkciju na čijem čelu je tada bio Saša Popović, a onda je na adresu “Granda” stigla tužba od strane poznatog benda Ramštajn.

Saši u početku ništa nije bilo jasno. Međutim, kada je vidio šta piše u tužbi i da je plava koverta stigla zbog albuma Indire Radić, Popović je ostao šokiran.

– Jao, to je bilo 2002. Uradio sam cijeli album za Indiru. Za jednu pjesmu uzmem ja sempl (dio pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vrijeme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svjetska faca da čuje pjesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: “Čije si pjesme krao? Ko je taj Ramštajn?” – pričao je Rale i dodao:

– I meni sve jasno! Kažem: “Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gdje nalazim inspiraciju.” On kaže: “Dobio sam tužbu od Ramštajna.” Odem do studija i kažem Saletu: “Smiri se, sve ću ja to da riješim.”

-Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 eura. U to vrijeme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti dio zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad – rekao je kompozitor.

Inače, Saša je iz “Granda” zbog skandala izbacio poznatog pjevača i pjevačicu, prenosi Kurir.

(Express / Srpskainfo)

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...