fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Gosti iz susjedne zemlje se vraćaju u Neum

Neum je ljetovalište na manje je do 500 kilometara od Beograda koje su Srbijanci masovno zavoljeli u doba korone – jer je to mjesto bilo jedno od rijetkih gdje su mogli da putuju bez epidemioloških ograničenja, tada je i postalo veoma popularno.

Sada mu se gosti iz Srbije ponovo vraćaju, piše beogradski Blic.

Ovo ljetovalište ima veliki broj hotela, vila, apartmana, konačišta, motela i soba za izdavanje, a prema preporuci turističkih radnika, idealno je mjesto za porodični odmor po povoljnim cijenama iako je u odnosu na prethodne sezone sve poskupjelo.

Osim velikog broja turista koji u Neum dolaze sa svih strana Balkana, česti gosti su stanovnici Bosne i Hercegovine. Udaljenost Neuma od Beograda je 498 kilometara, a putuje se nešto manje od 8 sati.

Turistička sezona u Neumu počela je ove godine odlično, svi kapaciteti su jako dobro već popunjeni, stigli su Francuzi, Poljaci, Nijemci, a hotelijeri od ovogodišnje sezone očekuju rekorde i po popunjenosti i zaradi.

– Budući da je od 1. maja krenula prava sezona, svi kapaciteti su dosta dobro popunjeni, a što se tiče hotelskog smještaja, tu je situacija jako, jako dobra – rekao je Davor Krešić, predsjednik Udruženja hotelijera Opštine Neum.

U hotelima uglavnom borave strani gosti, dok domaći i dijaspora u većem broju počinju da dolaze u špicu sezone. Kada je u pitanju privatni smještaj, on počinje da se puni od 15. juna.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...