fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Google otpušta stotine ljudi – Biznis Info

Google ukida stotine radnih mjesta u svojoj globalnoj regrutnoj organizaciji kao dio šireg povlačenja zapošljavanja u sljedećih nekoliko kvartala, potvrđeno je za CNBC.

– Na žalost, moramo značajno smanjiti veličinu organizacije za zapošljavanje – rekao je Brian Ong, Googleov potpredsjednik za zapošljavanje, zaposlenima na videosastanku u srijedu, čiji je snimak dobio CNBC.

– To nije nešto što je bilo lako donijeti i to definitivno nije razgovor koji bi iko od nas želio ponovno imati ove godine. S obzirom na bazu zapošljavanja koju smo dobili u sljedećih nekoliko kvartala, to je generalno prava stvar – prenosi SEEbiz.

Zaposleni koji učestvuju u smanjenju grupe za zapošljavanje primaće e-poruke od srijede, rekao je Ong.

U januaru, Alphabet je najavio da otpušta 12.000 radnika, što utiče na otprilike 6% radne snage s punim radnim vremenom. Do otpuštanja je došlo u cijeloj kompaniji, uključujući Googleovu organizaciju za zapošljavanje.

Dok je Google od prošle godine u režimu rezanja troškova, Alphabet je javio o povećanju prihoda od 7% u drugom tromjesečju, što je bolje od očekivanja analitičara.

Ong je takođe rekao da će zaposleni pogođeni posljednjim otpuštanjima zadržati pristup kancelarijama ove sedmice a online sistemima i duže. Zaposleni su prethodno kritikovali kompaniju zbog naglog prekida pristupa onima koji su izgubili posao u januaru. Courtenay Mencini, portparol Google-a, potvrdio je rezove u e-poruci za CNBC.

– Nastavljamo ulaganje u vrhunske inženjerske i tehničke talente, dok takođe značajno usporavamo tempo našeg ukupnog zapošljavanja. U skladu s tim smanjio se i broj zahtjeva za naše regrutere. Kako bismo nastavili s našim važnim radom kako bismo osigurali učinkovito poslovanje, donijeli smo tešku odluku da smanjimo veličinu našeg tima za zapošljavanje – napisao je Mencini.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...