fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

GOGA SEKULIĆ ZA ‘EXPRESS’: Kad obujem štikle, niko ne smije da mi priđe!

Goga Sekulić, folk-pop pjevačica, godinama je prisutna na estradi. Nije samo snimala pjesme i nastupala nego je uvijek bila dio raznih događanja, unutar i van estrade, a uvijek je bila spremna i o svemu dati komentar, pa makar zbog toga ušla i u konflikte i prepucavanja.

Ipak, posljednjih godina manje je bilo u medijima jer se posvetila porodici i odgoju sina Vasilija Andreja, koji će u decembru napuniti pet godina. U razgovoru za “Express” priča o svom nasljedniku, Karleuši, novom albumu…

S obzirom na to da smo navikli da uvijek budete tamo gdje se nešto veliko događa u Beogradu, zašto Vas nije bilo na koncertu Jelene Karleuše?

-Nisam imala vremena da odem. Pošto sam cijelo ljeto radila, nisam imala dovoljno vremena da sa sinom budem na moru, pa smo sad bili na naknadnom odmoru na Braču. Došli smo dva dana prije Jeleninog koncerta, a sin je morao da krene u vrtić, tako da sam upala u niz obaveza i nisam išla na koncert. Ispratila sam šta se pisalo na portalima i mogu samo reći – Jelena, svaka čast!

Da li Vam neko pomaže u odgajanju sina?

-Sada sam odlučila da imam pomoć, pošto sam prethodno bila sama s njim, uskakali su moji roditelji po potrebi, ali sada će jedna rodica da mi pomaže jer moram lagano da se vraćam svom poslu u smislu snimanja novih pjesama, a moram da se vratim i treninzima, kako bih bila „top“ kad bude izašao moj novi album. Još moram da se konačno odlučim u vezi s albumom – šta, kako, s kim da radim, mada sam ja u principu uvijek imala dobre i, rekla bih, najbolje saradnike. U svakom slučaju, moram da napravim neki plan, ali ostat ću vjerna svom stilu. Goga Sekulić je prepoznatljiva u svom muzičkom izrazu, pa, iako neki bježe od turbo-folka, a bili su teški turbofolkeri, ja ću ostati vjerna tom stilu.

Možete li konkretnije reći ko će biti saradnici na albumu?

-Nećemo još o tome, ali zna se da ja igram na „siguricu“, da su to već provjereni saradnici, velika imena. Vidjet ćemo, na kraju krajeva, šta će ko da ponudi, a možda se “otvore vrata”, pa da pružim priliku i nekom od ovih mlađih repera, da mu dam šansu da sarađuje s Gogom Sekulić. Da se proslavi uz mene.

Možda to bude saradnja i s reperom Desingericom, za kojeg se pročulo tek kad je objavljeno kako udara djevojku iz publike patikom?

-Ne znam da li može da dođe do naše saradnje, ali meni je to simpatično što rade, ako njihova publika to dozvoljava, voli, onda, što da ne? Ali to je meni više neka fora, šala… Dečko je našao načina da skrene pažnju i svaka mu čast što je uspio u tome. Ja sam vidjela taj snimak, niti koga bije, niti maltretira i sve mi se čini da je to samo neka fora, zezanje, vjerovatno i dogovoreno.

Da li je teže danas postati popularan nego u vrijeme kada ste Vi počinjali?

-Ne. Danas je mnogo lakše, tim prije što se sve prihvata, a više je televizija, više portala, više muzičkih i producentskih kuća, društvenih mreža. Sve se promijenilo u odnosu na vrijeme kad sam počinjala. Tad nije bilo singlova, morali ste, da biste se predstavili i napravili uspjeh, da izdate album, da imate vrhunske saradnike i budete u ozbiljnoj izdavačkoj kući, a bile su možda dvije-tri takve… A danas izdaju singl i postaju zvijezde, izašli iz rijalitija i hoće sve… Čak iako ih je mnogo, za sve izgleda ima mjesta upravo zato što je mnogo medija i sve te programe treba popuniti. A, koliko je tu kvaliteta, to je diskutabilno… Nemam ja ništa protiv nikoga, da se neko ne bi uvrijedio, iako tu, iskreno rečeno, ima svega i svačega, ali zaista im je lakše da naprave ime nego nama prije 15-20 godina, kada si u sebe i u to što želiš da radiš morao baš da uložiš i da se onda izboriš za svoje mjesto. Imali smo veliko poštovanje za sve starije kolege, postojali su neki red i uvažavanje od nas koji smo tada bili mlađi pa smo cijenili starije kolege i kolegice koji su iza sebe imali po 20 i više godina uspješne karijere.

Da li ste zaljubljeni?

-Trenutno, ne… Ustvari, zaljubljena sam u sebe i prvenstveno u svog sina.

Da li se muškarci i dalje plaše da Vam priđu?

-Ima u tome istine, ne smije niko da mi priđe, pa onda samo gledaju. Kad obujem štikle, pa imam dva metra, ko će da mi priđe.

Slavica Danilović

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...