fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Gazda kafića traži konobara: Ali pod posebnim uslovima


Oglas jednog ugostitelja  izazvao je  različite reakcije među članovima Facebook grupe “Loznica grad”. U ovom oglasu, tražio se konobar, ali su istaknuti i specifični uslovi za potencijalne kandidate: “Potreban konobar da ne krade i ne pije.”

Fotografija ovog oglasa brzo je postala viralna, a komentari su se samo nizali. Dok su neki članovi grupe ovo shvatili kao duhovitu napomenu, drugi su odlučili izraziti svoje mišljenje o zahtjevima koje je postavio gazda.

Jedan od komentara glasio je: “Ko ne pije i ne krade nije konobar”, dok je drugi bio još ironičniji: “Neka radi sam! Taj još nije radio. Da ne krade od gazde ili gostiju.”

Ovaj oglas samo je još jedan pokazatelj problema s kojim se suočavaju mnogi ugostitelji u Srbiji i širom regiona – nedostatak kvalifikovanog osoblja.

Traženje konobara postalo je izazovnije nego ikad, a ovakvi duhoviti oglasi svjedoče o situaciji na tržištu rada u ugostiteljskom sektoru.

Iako je oglas privukao pažnju i izazvao osmehe, nedostatak radne snage ostaje ozbiljan problem s kojim se suočavaju mnogi ugostiteljski objekti.


Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...