fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

FOTOGRAFIJE S MJESTA NESREĆE NEKADA NAJVEĆE ZVIJEZDE: Sa Silvanom Armenulić je poginula i sestra, a automobil je bio potpuno uništen

Silvana Armenulić, jedna od najpopularnijih jugoslavenskih pjevačica, tragično je stradala u prometnoj nesreći prije više od 48 godina, 10. listopada 1976. godine.

Sudar se dogodio na autocesti Beograd-Niš, kada se pjevačica vraćala sa svog posljednjeg koncerta, a njen život prekinut je u trenutku najveće slave. Tada je imala samo 37 godina.

S njom su u automobilu poginuli njena sestra Mirjana Barjaktarević, koja je u trenutku nesreće bila u petom mjesecu trudnoće i tadašnji direktor Narodnog orkestra RT Beograd, Miodrag Rade Jašarević.

Silvana je iza sebe ostavila 12-godišnju kćer Gordanu i supruga, tada poznatog tenisača Radmila Armenulića. Njena treća sestra, Dina Barjaktarević Nikolić, trebala je, također, biti u automobilu, ali je u posljednjem trenutku promijenila planove i tako za dlaku izbjegla smrt.

O smrti najveće glazbene zvijezde tog doba naširoko se pričalo, a nedavno se pojavila i fotografija s mjesta nesreće koja ledi krv u žilama.

Naime, jezivi prizor je javnost vidjela godinama nakon tragedije, a na fotografiji se javno vidi automobil koji je potpuno uništen, a kojim se pjevačica vozila u posljednjim trenucima života.

Prema rekonstrukciji nesreće, automobil Ford Granada kretao se brzinom od oko 150 km/h kada je iznenada prešao u lijevu, suprotnu traku i sudario se s kamionom.

Vozač kamiona je kasnije otkrio da je pokušao izbjeći sudar, ali nije uspio zakočiti na vrijeme. Desna bočna strana Forda udarila je u kamion tolikom silinom da su prednje desno kolo i poluosovina bili potpuno odbijeni.

(Express / Scena.story)

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...