fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

(FOTO) U Sarajevu završeno Evropsko džudo prvenstvo u katama

Evropsko džudo prvenstvo u katama održano je u ponedjeljak i utorak u Sarajevu u organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine, a najuspješniji bili su takmičari iz Francuske.

U Areni Hills na Ilidži nastupalo je više od 300 džudista i džudistkinja iz 20 država, što je rekordan broj učesnika, a koji su se takmičili za kontinentalne titule u devet kategorija.

Takmičenje u Nage-no-Katama jedino je održano u tri kategorije. Kod kadeta zlato su osvojili Dava Figlie – Ambre Ledez (Francuska), srebro Csilla Nagy – Cezara Dudas (Rumunija), a bronzu Filippo Marzaloni – Nicola Bellosi (Italija). Prvaci Evrope za juniore su Elisa Plattfaut – Jamier Den Ridder (Njemačka), viceprvaci su Aymeric Debois – Josselin Esteves (Francuska), a Luis Marques – Maxime Guy (Francuska) su osvojili bronzu. Zlato kod seniora osvojili su Immo Schmidt – Hendrik Schmidt (Njemačka), srebro Mauro Collini – Tommaso Rondinini (Italija), a Unai Saralegui Vallejo – Unai Reguillaga Eizaguirre (Španija) su se morali zadovoljiti bronzom.

Prvaci Evrope u Katame-no-Katama za juniore su Kora Kojc – Tito Karanjac (Slovenija), viceprvaci su Samuele Pardini – Michael Camarri (Italija), a Nienke Albert – Willemijin Albert (Nizozemska) su bili trećeplasirani na podijumu. Zlato u ovoj kategoriji za seniore pripalo je paru Nicolas Gilon – Jaen Philippe Gilon (Belgija), srebro Tycho Van der Werff – David Lefevere (Nizozemska), a bronza Miriam Sikora – Christian Steinert (Njemačka).

Prvaci Evrope u Ju-no-Katama za juniore su par Siria Quartieri – Anna Demola (Italija), viceprvaci su Rosa Maria Trillo Lillo – Nora Barrera Perez (Španija), a treći su bili Antoni Ptak – Stanislaw Ptak (Poljska). Kod seniora zlato je osvojio par Wolfgang Dax Romswinkel – Ursula Loosen (Njemačka), srebro Giovanni Tarabelli – Angelica Tarabelli (Italija), a bronzu Alina Zaharia – Simona Alina Cheru (Rumunija).

Kime-no-Kata je još jedna kategorija u kojoj smo dobili prvaka Evrope, a to su par Gregory Marques – Stephane Bega (Francuska), viceprvaci su Gregory Rieffel – Philippe Leger (Francuska), a bronza ide paru Enrico Tommasi – Yuri Ferretti (Italija). Zlato u posljednjoj kategoriji Goshin Jutsu pripalo je paru Claude Jaume – Brice Benard (Francuska), srebro Antoni Obrador Mas – Pedro Marcos Rodriguez (Španija), a bronza Juana Puigserver Sanso – Llorenc Gaya Puigserver (Španija).

Najuspješnija nacija na Evropskom džudo prvenstvu u katama je Francuska s tri zlata, dva srebra i bronzom. Njemačka je osvojila također tri zlata, ali uz jednu bronzu. Treća najuspješnija reprezentacija bila je Italija s jednim zlatom, tri srebra i dvije bronze.

Podsjetimo, Džudo savez Bosne i Hercegovine je od prošle sedmice bio uspješan organizator četverodnevnog Evropskog prvenstva u džudu za veterane, a već sutra je na programu početak Kodokan Kata seminara koji će također biti organizovan u glavnom gradu BiH. Seminar će trajati do petka.

The post (FOTO) U Sarajevu završeno Evropsko džudo prvenstvo u katama appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...