fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Firma koje je izrasla od skromne radionice u giganta – otvorila novi pogon

Kompanija Herceg d.o.o. Srebrenik obilježila je veliki jubilej i novo poglavlje u poslovanju otvaranjem novog proizvodnog pogona.

Kompanija je izrasla od skromne zanatske radionice početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, u lidera u proizvodnji i izvozu stolarije. Trenutno imaju 450 zaposlenih.

Ovih dana su obilježili 40 godina poslovanja i ujedno proslavili pokretanje novog pogona za proizvodnju drvene stolarije u koji je uloženo 5 miliona KM i koji zapošljava novih 30 radnika.

Ovom prilikom oglasio se i gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

– Velika je čast i zadovoljstvo biti na čelu grada u kojem već 40 godina postoji jedna ovakva firma kao što je Herceg. Firma Herceg je lider ne samo u Srebreniku, nego i u Bosni i Hercegovini, a njen kvalitet i posvećenost prepoznati su širom Evrope i mnogih zemalja izvan nje – naveo je Bjelić.

Dodao je da mu je čast poznavati porodicu Herceg, gospodina Sulejmana i Mustafu, osnivače firme, kao i njihove nasljednike Dinku, Edina, Edhema i Mehmedalija koji će firmu voditi u narednim godinama.

– Njihova vizija, trud i predanost omogućili su ovoj kompaniji da izraste u stub našeg privrednog razvoja. Velika je stvar za lokalnu zajednicu imati ovakva privredna društva. Herceg trenutno zapošljava preko 450 radnika, što je od neprocjenjive važnosti za ekonomski razvoj i stabilnost našeg grada – naglasio je gradonačelnik.

Na svečanoj ceremoniji obilježavanja ovog značajnog jubileja, ozvaničeno je i pokretanje novog pogona za proizvodnju drvene stolarije, u koji je uloženo 5 miliona KM, a u kojem će posao dobiti novih 30 radnika.

Povodom ovog jubileja i otvaranja pogona drvene stolarije, firma Herceg je odlučila dodatno uložiti u lokalnu zajednicu. Finansirali su nabavku 545 sadnica za budući gradski park, čija izgradnja već uveliko traje. Ova donacija je još jedan dokaz njihove posvećenosti očuvanju i unapređenju našeg okruženja.

– Na kraju, želim čestitati firmi Herceg na ovom izvanrednom uspjehu i poželjeti im još mnogo godina uspješnog poslovanja. Čestitam vlasnicima, direktoru, tehničkom direktoru ali i svim uposlenicima na trudu i zalaganju da firmu Herceg postave na lidersku poziciju u svom sektoru. Njihova priča je inspiracija za sve nas, a njihovo prisustvo čini naš grad boljim mjestom za život – zaključio je Bjelić.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...