fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Biznis

Festival HUBiH na jednom mjestu okupio struku i nauku

Mostar je 09.11.2023 godine bio centar horeca industrije u BiH. U Mepasu na VI etaži, okupili su se arhitekti, menadžeri hotela i villa za iznajmljivanje, kuhari, slastičari, konobari, te svi profesionalci koji posluju u domenu hotelijerstva i ugostiteljstva.

Na jednodnevnom druženju veliki broj zainteresovanih posjetilaca je posjetio sajamski dio, gdje su obilazili štandove kompanija koji su bili sponzori i partneri festivala. Na štandovima su dobili sve potrebne informacije za opremanje jednog objekta, sa određenim popustima i preporukama.

 

Događaj je okupio veliki broj posjetilaca koji su pored sajamskog dijela uživali i u naučnom dijelu, u sklopu kojeg su vrhunski predavači govorili o novitetima i trendovima koji su trenutno aktuelni u svijetu hotelijerstva i ugostiteljstva, a sve s ciljem unaprijeđenja poslovanja.

Posebnu pažnju su privukli vrhunski kuhari Stevo Karapandža i Severin Terzić, arhitekti Amir Vuk Zec, Una Barac, istaknuti član barmenske zajednice Denis Memić, magistica turizma Gordana Puljić, magistar elektrotehnike Ammar Krhan, direktor i vlasnik firme EMT Solar i mnogi drugi, koji su svojim predavanjima zaintrigirali sve prisutne.

Diskusija se razvila i nakon naučnog dijela, a konkretne primjere iz prakse imali su priliku vidjeti na štandovima izlagača.

Inače, časopis HUBiH, koji je pokretač ovog događaja, je specijalizirani časopis koji obrađuje tematiku ugostiteljstva i hotelijerstva u BiH, te okuplja vrhunske stručnjake i kompanije, a na usluzi je vlasnicima objekata, menadžerima, direktorima, te ostalim profesionalcima.

Za naredne događaje svakako pratite službene stranice www.hubih.sfera.ba jer je za narednu godinu plan organizacija eventa u Sarajevu.

(Biznis.ba)

 

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Još od kada je došlo do emotivnog razlaza između Rade Manojlović i Harisa Berkovića, o pjevačicinom emotivnom životu nizale su se razne spekulacije, ali javnost nije...