Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Fenerbahce donio odluku o istupanju iz lige, raspravljalo se i o Superkupu

Vanredna sjednica Skupštine Fenerbahcea održana je danas na kojoj je turski klub prolongirao odluku o istupanju iz lige.

Sinoć je predsjednik Fenerbahcea Ali Koc okupio sve fudbalere na sastanku jer je želio čuti i njihovo mišljenje o istupanju iz lige, a danas su skupštinari raspravljali na sjednici održanoj na Stadionu “Sukru Saracoglu” pred oko 25.000 članova kluba.

Na kraju, predsjednik Fenerbahcea Ali Koc poručio je da će se o odluci raspravljati na narednoj generalnoj skupštini i da za sada ostaju u takmičenju.

“Ostavljamo pitanje istupanja iz lige do sljedeće generalne skupštine za tri mjeseca”, poruka je Alija Koca.

Osim toga, Koc je najavio da će predstojeće finale Superkupa protiv Galatasaraya koje je na programu u nedjelju igrati s juniorskim sastavom ukoliko im to omoući Fudbalski savez Turske.

“Imamo dvije opcije, jedna je da uopće ne igramo u utakmicu Superkupa, a druga je da igramo sa U-19 ekipom. Na našim sastancima se govorilo da ako treba donijeti radikalnu odluku, treba početi od Superkupa. Navijače pozivam da ne idu na utakmicu Superkupa”, rekao je prvi čovjek Fenera.

Inače, kapiten Edin Džeko je na sinoćnjem sastanku poručio kako su igrači svjesni nepravde koja se čini Fenerbahceu, ali su istakli da su ih dešavanja u Trabzonu dodatno ojačala i ujedinila, te da su odlučni da osvoje titulu ove sezone.

Podsjetimo, ideja o istupanju iz lige se pojavila nakon skandaloznih dešavanja na kraju utakmice Trabzonspora i Fenerbahcea kada su navijači domaćeg tima utrčali na teren i fizički nasrnuli na igrače gostujućeg tima.

The post Fenerbahce donio odluku o istupanju iz lige, raspravljalo se i o Superkupu appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...