fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH

Fantastična Lamija Šišić je dvostruka učenica generacije za školsku 2023/2024. godinu

  • Ostvarivši preko hiljadu bodova u obje škole, Lamija je proglašena Učenikom generacije Osnovne muzičke škole “Tuzla” (738 bod), a također je ponijela i titulu Učenika generacije Osnovne škole “Tojšići” (303 bod).

Ostvarila je izuzetne rezultate na školskim, općinskim, kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima učenika i studenata; kako u disciplini Violina, tako i na poljima fizike, matematike, hemije, historije, biologije, bosanskog i engleskog jezika i književnosti, literarnim i likovnim konkursima.

Lamija svira violinu od svoje 6. godine, a uz klavirsku saradnju sestre, pijanistice Meline Šišić, ostvaruje zapažene nastupe na festivalima (Vezeni most, Festive Gala Academy Concerts W.A.Mozart, FEDU Sarajevo, Viva la Musica, Kids fest) i gostovanja u mnogim radio-televizijskim kućama. Posebna radost su joj mnogobrojni solistički koncerti (BKC Sarajevo, BKC Tuzla, Međunarodna galerija portreta Tuzla, BKC Kalesija, Centar za kulturu Lukavac i dr). Veoma joj je poseban solistički koncert koji je održala sa pijanisticom Melinom Šišić u BKC-u Sarajevo, u okviru Dana Kantona Sarajevo kao omaž nevino stradaloj djeci Sarajeva i cijelog svijeta.

Nastupala je kao solistica sa Simfonijskim orkestrom Mostar na koncertima “Mladih talenata” u Mostaru 2021. i 2022. godine. Aktivna je učesnica Muzičkog kampa za mlade virtuoze te je više puta nastupala kao solista orkestra Kampa.

Dobitnica je Priznanja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tk za postignute izvanredne rezultate na takmičenjima.

Lamija je dobitnica brojnih specijalnih nagrada i zlatnih medalja na internacionalnim takmičenjima u Makedoniji, Sloveniji, BiH, Srbiji i dr. Izdvojit ćemo:
Specijalna nagrada, 100 bodova na Federalnom takmičenju učenika i studenata u disciplini Violina, u kategoriji sa srednjom školom, Sarajevo, 2024; Prva nagrada na Internacionalnom festivalu u Ohridu; Specijalna nagrada na Festivalu Primavera i Laureat/apsolutni pobjednik discipline Violina, 2024, te prvo mjesto na kantonalnom takmičenju iz Engleskog jezika i književnosti. Posebno zadovoljstvo joj je to što svira na majstorskoj violini sjajne graditeljke Biljane Popović.

Lamija se zahvaljuje svim nastavnicima, porodici i prijateljima, a posebnu ljubav i zahvalnost iskazuje svojoj “najboljoj učiteljici” sestri Melini Šišić koja je također osnovnoškolsko i osnovno muzičko obrazovanje završila u Tuzli kao Učenik generacije.

 

 

(BH Report/ VaseVijesti)

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...