fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Zanimljivosti

“EXPRESS” U BEOGRADU: U 9. deceniji života Nedeljko Bilkić održao prvu promociju

U jednom od prestižnih beogradskih restorana Nedeljko Bilkić, jedan od najcjenjenijih pjevača s ovih prostora, održao je promociju svog novog albuma “Hvala Bogu”. Iza albuma je stala izdavačka kuća “AS ton” i njen osnivač harmonikaš Aleksandar Sofronijević koji je ustvari i nagovorio Nedeljka da snimi ovaj album.

Domaćini Sofronijević i Bilkić s Ruletom i Ackom

Interesantno je da se Bilkić nećkao i pitao ga “da li će to neko danas uopšte da sluša i koga to zanima”, ali mu je Sofronijević rekao: “Zanima mene, ‘ajde da to uradimo”. A, onda je Nedeljko oduševio popularnog Sofru i u AS studiju devet pjesama otpjevao za 50 minuta! I ništa nije trebalo da se ponavlja i iznova snima. Prema nekim mišljenjima sa ovim albumom Nedeljko koji ima 82 godine najstariji je diskografski aktivni pjevač na svijetu, pa bi možda trebalo vidjeti da li može da se upiše i u Ginisovu knjigu rekorda.

Dragana Katić je vodila zavnični dio promocije
Dragana Katić je vodila zavnični dio promocije

Inače, to što je u devetoj deceniji života nikako nije znak da je Nedeljko izgubio bilo šta od magije u svom glasu. Naprotiv, legendarni pjevač je u novim pjesmama, koje će zasigurno naći mesto uz njegove stare hitove koji su ušli u istoriju muzike, pokazao da je muzički i vokalno i dalje u punoj snazi, i da mladi i dalje imaju na koga da se ugledaju.

Dušica Bilkić (desno) sa Leom Martinom i njegovom suprugom
Dušica Bilkić (desno) sa Leom Martinom i njegovom suprugom

On je izvodeći nekoliko pjesama na promociji sve napred navedeno i dokazao, a pritom svima otkrio jedan podatak koji nisu znali ni najbolji poznavaoci estradne scene, da je ovo bila Nedeljkova prva promocija u životu! Nikada do sada nije imao zvaničnu promociju ni ploče, ni kasete, ni kompakt diskova, koje je objavljivao.

Na promociji su bile prisutne Neđine kolege svih generacija, kao što su Slavko Banjac, Radiša Urošević, Jasna Kočijašević, Čeda Marković, Acko Nezirović, Zoran Jagodić Rule, Aleksandar Tirnanić. Neda Nikolić, Nenad Manojlović…Bili su tu i kompozitori Miša Mijatović, Slavko Stefanović Slavkoni, a predstavnike medija iznenadio je dolazak Lea Martina, nekadašnje velike zvijezde jugoslovenske zabavne i pop muzike, koji duže vrijeme živi u Bugarskoj, ali koji je i dugogodišnji Bilkićev prijatelj.

Nedeljko Bilkic sa Slavkom Banjcem i Sofronijevićem
Nedeljko Bilkic sa Slavkom Banjcem i Sofronijevićem

Došao je i kompozitor Damir Handanović i to sa suprugom, ministarkom rudarstva i energetike u Vladi Srbije Dubravkom Đedović. Naravno, veliku pažnju medija privukla je i supruga domaćina ove večeri – Dušica Bilkić.

Nekada jedna od najboljih pjevačica narodne muzike, svojevremeno se povukla sa scene, posvetila djeci, njihovom odgoju i odrastanju, dok je Nedeljlo nastavio da pjeva i gradi karijeru.  

Nedeljko i Dušica Bilkić sa ministarkom Đedović 25
Nedeljko i Dušica Bilkić sa ministarkom Đedović 25

– Naravno da sam tu večeras, uz svog supruga kao što sam oduvijek i bila. Čula sam album i sretna sam što i dalje postoje autori koji forsiraju kvalitet a ne samo trendove – rekla je vidno sretna Dušica.

Banjac je došao da podrži starijeg kolegu
Banjac je došao da podrži starijeg kolegu

U zvaničnom dijelu programa koji je vodila Dragana Katić, Bilkić se zahvalio svima koji su došli da ga podrže.

Slavkoni je autor naslovne pjesme Hvala bogu
Slavkoni je autor naslovne pjesme Hvala bogu

– Drago mi je što ovdje vidim mnogo ljudi koje i poslovno i privatno cijenim. Hvala i medijima na ovolikoj pažnji, mi smo pjesmama dali svu ljubav i posvetili smo se svakoj kao da je singl. Naša želja je i da publika to prepozna i da zavoli ove, kao što je zavoljela pjesme “Krčma u planini”, “Tebi, majko, misli lete”, “Most do moga zavičaja” i mnoge druge – rekao je Bilkić da bi potom i uživo zapjevao neke od novih pjesama, ali i stare hitove u pratnji Aleksandra Sofronijevića i članova njegovog orkestra.

Srdačni pozdravi i pri dolasku Radiše Uroševića
Srdačni pozdravi i pri dolasku Radiše Uroševića

Tekst i foto: Slavica Danilović

Izvor

Izdvojeno

BiH

Dežurni tužilac naredio je obdukciju tijela 25-godišnjaka koji je danas pronađen mrtav, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona. – Dana 18.02.2024.godine, oko 11:10 sati,...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Nakon što je u petak Mehmed Hasić, osumnjičeni za terorizam, izručen iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, Državno tužilaštvo zatražilo je od Suda BiH...

Biznis

Kompanija Lidl BH objavila je fotografije svoje prve poslovnice u Bosni i Hercegovini koja je u potpunosti izgrađena, piše BiznisInfo.ba. – Prva je početak...