fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zanimljivosti

‘EXPRESS’ U BEOGRADU NA KONCERTU JELENE KARLEUŠE: Ove kolege su je podržale iz bekstejdža

Jelena Kraleuša je održala bepslatni promotivni koncert – special event, na kome je izvela pjesme sa svoja dva nedavno objavljena albuma „Alpha“ i „Omega“. Koncert je održan na sceni postavljenoj za ovu priliku u novom naselju Beograd na vodi, a prisustvovalo mu je nekoliko hiljada posjetilaca, prije svih vjernih fanova JK. Takođe, brojne kolege podržale su Karleušu kako prisustvom u VIP loži, tako i na sceni.

Prva je do VIP ulaza došla Edita Aradinović, pa onda Mira Škorić u pratnji kćerke Milice. Ona je o Karleušinim novim pjesmama rekla:

-Najviše mi se sviđaju balade, ’Abu Dabi’ je već veliki hit, svi muzičari to sviraju, ima dosta komercijale, ima divnih balada, meni se sve sviđa. Realno pomjerila je granice, mislim da je dala dobar domaći zadatak svima. Privilegovana sam bila da sam slušala pjesme i prije nego što su se pojavile i, kažem, meni se sve sviđa, i večeras očekujem da dalje pomjera granice sa ovim nastupom.

Na nastup kolegice stigle su, ali odvojeno, dvije bivše članice grupe Hurikejn Sanja Vučić i Ivana Nikolić. Takođe, je došla i Nataša Bekvalac i to sa starijom kćerkom Hanom. I ona je pozitivno ocjenila Jelenine nove pjesme, rekla da je Hana obožava i da nikako nije željela da propusti ovaj događaj. Nakon niza dama na VIP ulaz stigao je i jedan Jelenin kolega – Mihajlo Veruović Vojaž koji se, na pitanje koji mu se od dva nova abuma JK više sviđa, opredijelio za „Omegu“.

Koncert je počeo tačno u 21 sat, a Jelena ga je otvorila s pjesmom “Karli bič“. Nastup je koncipiran tako da se ona smjenjivala sa gostima, izvodila duete sa onim sa kojima ih je snimila, pa opet nizala svoje pjesme uz odlične stajlinge, koreografije i razne scenske efekte.

Kao gosti na sceni pojavile su se Mimi Mercedez, Sajsi MC, potom reper Devito, a onda i Milica Pavlović… Svi izvođači podržani su od publike, ali se jasno znalo ko je zvijezda večeri i s pažnjom su oni koji su preslušali Karleušine pjesme htjeli da vide kako će ih ona, stasom, glasom i cjelokupnim pristupom, donijeti na sceni.

Đuskalo se na sve strane, dizale ruke, svijetlili mobilni telefoni, ponavljali uglas stihovi pjesama zajedno sa JK. Koncert je potrajao duže od planiranih sat i po.

Tekst i foto: Slavica Danilović

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...