fbpx
Magazin

Ella Dvornik posebnim je riječima i fotografijom obilježila 15 godina bez oca Dine: ”Fališ uvijek i zauvijek…’


Ella Dvornik objavila je svoju staru fotografiju za koju je pozirala s fotografijom svoga oca Dine Dvornika, a opis ispod posta nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Influencerica Ella Dvornik obilježla je 15. godišnjicu smrti oca Dine Dvornika koji je bio jedan od vrhunskih i neponovljivih muzičara.

Dino je osim Elle iza sebe ostavio i suprugu Danijelu Dvornik te brojne obožavatelje.

Ella se pomoću stare fotografije na kojoj drži njegovu sliku, prisjetila jednog trenutka uz prigodne stihove. 

“Ti čovjek budi kad se pravda ruši, nasuprot stani, krv pravednih viče, ne traži pravde Kainu u duši, ne vjeruj onim’ što na Judu liče. Lupež i pošten – svako svoje radi, a Nebo gleda, Bog po pravdi sudi. Ma bilo hljeba ili bilo gladi, ti čovjek budi. Ti čovjek budi i u takvom času zasluge tvoje kad pripišu drugom, ni kriv, ni dužan, al’ na lošem glasu, čekaćeš mirno, mada nekad s tugom, da sunce pravde obasja ti djela. Ne sviće prije neg’ što zora rudi, kad svane, sine, vidjeće te cijela, ti čovjek budi”, napisala je na početku pa dodala:

“Ti čovjek budi, ne plaši se suda, lažnog svjedoka nit’ osude lažne, istina vječna pobijediće svuda, na zadnjem sudu presude su važne, a mekan jastuk savjest biće tvoja, što diže čelo i čeliči grudi, ispunjen mirom usred ljutog boja, ti čovjek budi. Ti čovjek budi, ne kvarljiva roba, zauzdaj jezik, al’ istinu kaži. Ne čekaj milost od onog što proba istinu pravu da skrije u laži, jer zlo ko sije, žetva mu se sprema, za malo novca prodaju se ljudi, kada ti kažu da čovjeka nema, ti čovjek budi. Fališ uvijek i zauvijek”.

“Jedan jedini i neponovljivi”, “Kad bi se svi bar malo držali ovog teksta”, “Toliko divna posveta”, “Tenks sad moram plakat”, bili su samo neki od komentara.

Dino Dvornik preminuo je 7. septembra 2008. u dobio od 44 godine, i to samo pet mjeseci nakon smrti njegov oca i glumačke legende Borisa Dvornika.

Njegova je prerana i tragična smrt ostavila je ožalošćenu cijelu regiju, koja je izgubila velikog muzičara, no Dino i dalje živi kroz svoju muziku.


Izvor

Možda vas zanima