fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Dževad Poturak: Sve spremno za 20. No Limit Fighting Network, podržimo naše šampione

Bliži se datum 20. No Limit Fighting Networku, koji će biti održan 7. oktobra u Sarajevu.

Kako prenosi Radio Sarajevo, posljednje pripreme su u toku, a organizator No Limit Fighting Network Dževad Poturak sa svojim timom čini posljednje pripreme pred jedan od najvećih oktobarskih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Svjetski MMA borac Ermin Junuzović, poznatiji kao Erko Jun, morao je otkazati nastup u glavnoj borbi, ali ni to neće biti problem da 20. No Limit Fighting Networku i ovoga puta nadmaši sva slična regionalna takmičenja.

“Kao i na svakom svjetskom turniru, kao što su K-1, Glory, ONE championship, KOK i ostali se dešavaju promjene i zamjene boraca iz raznih razloga, tako se i na NLFN turniru desila izmjena. Žao mi je što moram najaviti promjenu glavne borbe večeri”, kazao je Dževad Poturak.

Pojasnio je i razloge otkazivanja dolaska u Sarajevo.

“Naš proslavljeni borac Erko Jun je dobio priliku i potpisao ugovor sa jednom vodećom organizacijom u svijetu BRAVE, koja mu je već nametnula borbu blizu našeg datuma tako da ćemo njegovu priliku za nastup na No limit turniru i predstavu pred našom publikom tražiti na nekom sljedećem turniru. Mi ćemo mu ispred organizacije No Limit poželjeti sreću i da što bolje predstavlja našu zemlju. Ali No limit ide dalje…”, priča nam Poturak.

Zatim je pojasnio da spektakl 7. oktobra u KSC Ilidža neće izostati…

“Ostale borbe koje su na rasporedu su potvrđene i borci se uveliko spremaju. Ono što je jako dobro glavnu borbu večeri će uraditi naš šampion Alija Tucak, koji trenira već duži niz godina kod našeg proslavljenog šampiona Adnana Redžovića. Bit će to prava borba protiv Arslana Šefketa iz Turske, koji je pravi borac i dobro poznat u Bosni i Hercegovini i Sarajevu”, otkrio je Dževad Poturak.

Spektakl počinje 7. oktobra u KSC Ilidža, sa početkom u 20:00.

Cijena ulaznice je 10 KM. Ulaz je otvoren od 19:00.

“Podržimo sport – podržimo naše šampione, voli vas BH Machine”, kazao je Dževad Poturak.

The post Dževad Poturak: Sve spremno za 20. No Limit Fighting Network, podržimo naše šampione appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Crna hronika

Pjevač Mujo Hodžić, bivši takmičar “Zvezda Granda” preminuo je danas u Tuzli. Mnogi se prijatelji opraštaju od njega na društvenim mrežama. Porodici želimo iskreno...

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Mujo Hodžić preminuo je u 26. godini života, a kako Grand saznaje pjevač se objesio. Izvor blizak blizak Grandu otkrio je da je Mujo već...

Crna hronika

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih dana 11.04.2024. godine na lokalitetu Bentbaša, a nakon prepoznavanja od strane...