fbpx
BiH

Dvojica optuženih za organizovani kriminal povezan s krađama vozila sporazumno priznali krivicu

Optuženi u okviru predmeta kodnog naziva “Volan“, optuženi za sudjelovanje u otuđenju motornih vozila, u potpunosti su priznali krivicu za krivična djela za koja ih tereti optužnica Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, za optužene su predložene kazne, za optuženog Miroslava Pajića, rođenog 1988. godine u Sarajevu, državljanina BiH, kazna zatvora od šest godina, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM.

Od optuženog se također oduzima iznos od 20.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.  

Za Optuženog Sretu Pajića, zv. Srećko, rođenog 1991. godine u Sarajevu, predložena je kazna zatvora od četiri godine i šest mjeseci, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 32.000 KM.

Od optuženog se također oduzima iznos od 15.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.  

Optuženi su priznali svoje sudjelovanje u otuđenju motornih vozila, najvećim dijelom u iznudi novca za njihov povratak i ostalim nezakonitim radnjama – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u okviru organizovane grupe koja je činila krivična djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u toku pred Sudom BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH – navodi se u saopćenju.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima