fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zanimljivosti

DUBRAVKA I TONY PRVI SU PUT PROGOVORILI O TEŠKOJ BOLESTI: Oporavak je dugotrajan

Tony i Dubravka Cetinski u januaru ove godine proslavili su desetu godišnjicu braka, a preseljenje u Istru promijenilo je njihov život nabolje.

‘Suprug i ja se baš ne volimo prisjećati tog dana i opisivati ga, ali sretna sam ako će moje javno izlaganje nekome pomoći’, upravo su zbog toga Dubravka i Tony Cetinski odlučili ekskluzivno s čitateljima Storyja podijeliti svoju priču o obitelji, bolesti i ozdravljenju u nadi da će tako nekome pomoći. Ono što su oni doživjeli u lipnju 2019. godine, kada je Dubravka doživjela moždani udar, ostat će zauvijek urezano u njihov život, a bolne su trenutke ljubavlju i molitvom pretvorili u iskustvo kojim žele pomoći drugima.

‘Oporavak je dugotrajan i težak, ali to ne znači da je nemoguć. Imam posljedice, puno se brže umaram, imam poteškoće u pisanju, koncentraciji, čitanju te male poteškoće u govoru. Nakon svega čovjek shvati da ništa ne treba stavljati ispred svog zdravlja, kako tijela tako i duše. Duševno zdravlje naš je temelj. Najveća su mi podrška suprug i moja obitelj. Želim zahvaliti divnim liječnicima i sestrama KBC-a Rijeka, Odjelu intenzivne njege, a posebno doc. dr. sc. Davidu Bonifačiću, dr. med., koji me još prati te dr. med., spec. ortopedije i traumatologije Tomislavu Čengiću koji je moj najbolji prijatelj iz djetinjstva. Upravo je on bio na telefonu sa suprugom i prepoznao moždani udar te dao upute što dalje napraviti. Hvala svim molitvenim zajednicama koje su molile za mene i moje ozdravljenje. Molitva i ljubav su me izliječile’, rekla je Dubravka za Story.

Prošle nam je godine otkrila da još uvijek uzima terapiju.

‘Kod mene se moždani udar manifestirao kao grand mal – epileptični napadaj, i to dva puta. Zato uz tablete koje razrjeđuju krv pijem i antiepileptik. Što se sporta tiče, više neću baš moći ispitivati svoje granice izdržljivosti, ali postoje prilagođeni treninzi u kojima uživam’, rekla je.

Priznala je da su joj se navika i svakodnevica promijenile nakon moždanog udara. ‘Dosta se toga promijeni, ali sretna sam jer, realno – moglo je biti puno gore’, otkrila je.

Ovaj poznati par se posljednje tri godine odmaknuo od javnosti i živi svoj smiren i lijep život začinjen putovanjima i glazbom.

‘Život na selu donosi veselje i uistinu je lijep osjećaj živjeti u blizini divnih i običnih ljudi. Naravno da sami znamo i kruh ispeći, kao i pojesti nešto iz svog vrta ili iz vrta Tonyjevih roditelja. To su sve divni trenuci koji ostaju svima u sjećanju i čine život životnim, ali najviše vremena zbog posla provodimo u autu i na cesti. Zamijeniti užurbanost grada i živjeti na selu bio je strateški važan trenutak. Tako se pokazalo i dokazalo. Svakako najbolji potez koji smo napravili’, opisala je.

(Express / Story)

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...