fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH

Država po mjeri Harisa Zahiragića: Da li i dalje planirapraviti bolje odnose sa Rusijom, Kinom i Srbijom?

  • Predsjednik Oganizacije mladih Naroda i Pravde Azhar Sejarićuputio je saopćenje medijima nakon što je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici:

Rezolucija o genocidu u Srebrenici kojim se 11. juli obilježavakao Međunarodni dan sjećanja na sve žrtve i kao potvrda i istinao onome što se dogodilo, historijski je događaj za našu zemlju.

Najsnažnije zalaganje za donošenje rezolucije o genocidu, pored domaćih političkih aktera koji su širom svijeta lobirali i radili natekstu rezolucije, dale su zemlje poput SAD, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i ostalih zemalja Evropske unijekoji su u više navrata pružale jasnu i nedvosmislenu podrškuBiH i Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, stoji u uvodusaopćenja.

Predsjednik mladih Sejarić se nadalje osvrnuo na ranije izjavečlana Predsjedništva SDA Harisa Zahiragića:

  • Iako je član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić u svojimmedijskim istupima na Face televiziji zagovarao okretanjenovog političkog smjera koji bi se ogledao u približavanju Rusiji, Kini i Srbiji kao našim partnerima sa kojima trebamograditi bolje odnose, nažalost, pokazalo se da su upravo ovezemlje bile glavni zagovornici da rezolucija ne bude usvojena i osporavali sve ono što se u Srebrenici desilo.

—— VIDEO u kojoj Zahiragić iznosi svoju ljubav prema Rusiji, Kini i Srbiji – pogledajte na linku OVJDE

Akteri međunarodne zajednice i zemlje članice Evropske unijesu se jasno stavili na stranu istine, činjenica i presudameđunarodnih sudova, dok su oni koje Zahiragić u svojimistupima vidi kao nove prijatelje, okrenuli leđa žrtvamagenocida u Srebrenici, poslali poruku Bošnjacima i Bosni i Hercegovini da su spremni relativizirati sve ono što se desilo i pokazali na čiju stranu su stali.

Zbog toga se postavlja pitanje šta bi se to zaista desilo da se Zahiragić i njegovi politički sljedbenici vrate na vlast i da odlučuju o ovako osjetljivim i diplomatski važnim procesima, da li bi zbog njihovog nestanka s političke scene i gubljenja vlastibili spremni napraviti neke nove dogovore i kompromise saonima koji su jasno pokazali svoj sramni stav i poručili da se nanjih nikad ne možemo osloniti, zaključio je predsjednikorganizacije mladih Naroda i Pravde Azhar Sejarić.

 

 

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...