fbpx
Vijesti

Dodik zabrinut zbog mogućih blokada u Predsjedništvu BiH: Nećemo moći glasati za bilo koji projekat

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, obratio se na press konferenciji nakon sjednice Izvršnog komititeta SNSD-a.

On je istakao kako se na sjednici razgovaralo i o mogućem nasljedniku Zorana Tegeltije na mjestu ministra finansija i trezora BiH.

Lider SNSD-a kaže da je u opticaju nekoliko imena ali da nikakva zvanična odluka nije donesena s obzirom da će Tegeltija ovu funkciju službeno napustiti za nekoliko mjeseci.

Potom se osvrnuo na moguće blokade u Predsjedništvu BiH.

– Dobra je vijest što je došlo do deblokade projekta istočna interkonekcija ali smo zabirnuti što će doći do blokade na nivou Predsjedništva. Neshvatljivo je da dođe do blokade i ukoliko dođe do blokade predstavnici SNSD-a neće moći glasati za bilo koje projekte na nivou BiH, rekao je Dodik.

Govorio je i o prijedlogu o potpisivanju ugovora sa Islamskom zajednicom. Kaže da dogovor treba biti postignut, ali on ne može biti izvan okvira onoga što je dato ostalim vjerskim zajednicama.

– Prijedlog koji vidimo je pun zahtjeva za eksluzivitet i naša politika ne može da bude u funkciji podrške te vrste. Ujednačen pristup je ono što podržavamo. Međusobni ugovor treba da bude postignut i sa Islamskom zajednicom ali nismo spremni da damo bilo kakvu različitost, kazao je on.

Izvor

Oznake: ,

Možda vas zanima

Vijesti