fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Dodik “opleo” po Schmidtu, pa spomenuo i rat: Treba samo imati strpljenja

Sve što je Christian Schmidt uradio je nakaradno i sve što čini, čini na štetu zemlje koju predstavlja i naše percepcije o toj zemlji i njenoj vladi – rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ponovio da Schmidt nema formalno imenovanje.

– Schmidt je došao ovdje kao nelegalan i takav, kakav je, umišljen da iskreira situaciju globalne krivice Srpske kako bi završio za muslimane i preostale poslove i očekivanja, a to je da razvlasti Republiku Srpku od njene javne imovine i da to koncentriše na nivo BiH, rekao je Dodik.

On je istakao da Schmidt pokušava da manipuliše, podsjećajući da Republika Srpska ne priznaje ni njega ni njegove odluke.

– Јa ne pratim šta on govori, ali znamo da žele da ga čuju u Sarajevu oni isti koju su za pravnu državu, a dozvolili su sebi da im se suspenduje Ustav da bi mogli da se poredaju tamo i to im je vrhunac demokratije i vladavine prava i svega onoga što je samo cinično i lažno, kaže Dodik.

Dodik kaže da mu je drago što je i opozicija u Srpskoj shvatila da Schmidt nije visoki predstavnik.

– Ali, ono što smo mi upamtili je to da je ta opozicija tražila da se smijeni Milorad Dodik, da bi oni bili na vlasti. Ta njihova sinergija neće prestati, bez obzira što opozicija sada govori kako njega nema. U to ne treba vjerovati, poručio je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, rekao je da “treba vjerovati političkoj opciji SNSD-a i koaliciji na vlasti”.

– Pokazali smo  da u teškim okolnostima nismo spremni ni milimetar da popustimo u odbrani Republike Srpske i njenih prava, rekao je Dodik.

On je naveo i da tema secesije nije bila na dnevnom redu.

– Nije ni danas. Nama je mirno razdruživanje na dnevnom redu. Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne. BiH nikad nije bila podjeljenija nego danas. Јednog dana će se to samo verifikovati. Treba samo imati strpljenja. Nikakva secesija. To znači, možda i rat. Mi to nećemo. Mi ćemo se polako razdružiti u BiH na miran način, rekao je Dodik.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Još od kada je došlo do emotivnog razlaza između Rade Manojlović i Harisa Berkovića, o pjevačicinom emotivnom životu nizale su se razne spekulacije, ali javnost nije...