fbpx
Vijesti

Dodik o pripremanju bjekstva: “Možda mu je konobarica nešto dojavila”

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez “krši sve moguće propise i pokušava nametnuti BiH koju on želi”, te da je Predsjedništvo BiH jedino nadležno da se bavi odbrambenim pitanjima.

“Oni misle da BiH njima pripada, naravno da ne pripada. Predsjedništvo BiH je jedino nadležno za to da se bavi odbrambenim pitanjima, a on (Helez) ima neke skrivene aranžmane sa britanskim ministrom odbrane. To je protivzakonito, protivustavno. To je dramatično kršenje Ustava BiH i nadležnosti Predsjedništva BiH. Zukan Helez krši sve žive propise, pokušava da nametne BiH koju on želi, u kojoj on vodi odbrambene poslove, pogotovo međunarodne. Nema takvo pravo”, rekao je Dodik.

Komentarišući Helezovu izjavu da postoje “obavještajni podaci da predsjednik Republike Srpske priprema bijeg iz BiH”, Dodik je rekao da “to možda Helez nešto kreira”.

“Možda on nešto kreira, možda je čuo tamo iz njegove kafane gdje često odsjeda, možda je konobarica nešto dojavila, otkud znam”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Helez “mimo nadležnosti svoje funkcije pregovara tajno i zaključuje tajne sporazume o kojima nije imao saglasnost Predsjedništva BiH”.

“Kako je moguće da neki ministar mimo nadležnosti svoje funkcije pregovara tajno i zaključuje neke tajne sporazume o kojima nije imao saglasnost Predsjedništva BiH, niti je o tome obavijestio Predsjedništvo BiH”, naveo je Dodik.

Kako je rekao, on radi svoj posao i neće prestati sve dok ima mandat za to.

“U svakom slučaju ovdje sam. Vidim da sam atraktivna tema u Federaciji BiH, niko da zine, a da ne govori nešto o Dodiku”, rekao je Dodik.

Izvor

Oznake: Izdvojeno, Vijesti

Možda vas zanima