fbpx
Sport

Dodatna motivacija pred meč s Bayernom: Koln očekuje izdašnu zaradu ukoliko Borussia bude prvak

Borussia Dortmund došla je na korak do naslova prvaka Njemačke i prekida Bayernove 11-godišnje dominacije.

Ekipa Edina Terzića je gostujućom pobjedom protiv Augsburga 3:0 u 33. kolu Bundeslige iskoristila poraz Bayerna od Leipziga i tako ih preskočila na prvom mjestu. Za potvrdu naslova Borussia će sljedeće subote morati svladati Mainz kod kuće, ali i ako se to ne dogodi može pomoći Koln koji dočekuje Bayern.

Borussia Dortmund i Koln su u dobrim odnosima, kao i njihovi navijači. Tokom subotnje utakmice u Kölnu spiker će uživo najavljivati ​​promjene rezultata iz Dortmunda, a navijači Kolna najavili su slavlje za svakoga od njih, neovisno o tome što se događa u utakmici između njihovog kluba i Bayerna. Osim toga, Koln ima i finansijski motiv.

Naime, Koln će inkasirati više od milion eura ako Borussia osvoji prvenstvo, kao dio ugovora Anthonyja Modestea (35) u transferu koji je završen u avgustu prošle godine.

Tada je Borussia Koln platila 5,1 milion eura za iskusnog napadača, ali je u ugovor stavila i klauzulu prema kojoj će Kolnu morati platiti određenu cifru ako Modeste ove sezone pobijedi, a njegovi klupski drugovi osvoje naslov.

The post Dodatna motivacija pred meč s Bayernom: Koln očekuje izdašnu zaradu ukoliko Borussia bude prvak appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima