fbpx
Sport

Đoković rekao da na Kosovu želi krstiti djecu, kosovski ministar ga ‘ismijao‘ odgovorom

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Đoković je u intervjuu istakao želju da krsti svoju djecu na Kosovu, čime je potaknuo brojne rasprave, s obzirom na osjetljivu političku situaciju koja okružuje Kosovo i odnose ove države sa Srbijom. 

– Želim se vratiti na Кosovo sa suprugom i tamo krstiti djecu. Stefanu je osam godina, Tari pet. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan, iako više nije oružan, ali ima dosta tenzija. Ne želim ulaziti u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vjere, rekao je Đoković.

Nakon toga uslijedila je reakcija ministra kulture, mladih i sporta Kosova, Hajrulle Cekua, koji je odgovorom na Twitteru ismijao srbijanskog tenisera.

U svom tweetu Ceku je napisao: “No-Vax No Entry”, aludirajući na činjenicu da Đoković nije vakcinisan protiv koronavirusa i da kao takav ne može ući u ovu državu. 

Reakcija ministra Cekua odražava sveprisutnu kontroverzu koja se pojavljuje kada se politika i sport isprepliću. Dok se Đoković, kao javna osoba, izjašnjava o svojim osobnim željama i zanemaruje osjetljivost političke situacije i odnose dvije države, političke figure jednako brzo reaguju i koriste priliku da izraze svoje stavove putem društvenih mreža.

 

Oznake:

Možda vas zanima