fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Deseci Volkswagenovih klasika u napuštenom rudniku: Ko ih je tamo odložio…

U bivšem rudniku u Švicarskoj otkriveno je četrdesetak Volkswagenovih Golfova, Buba i drugih klasika. Čini se da je vlažni rudnik već dugo napušten pa je iskorišten kao sklonište za automobile.

Odloženo je mnogo Volkswagenovih Buba, različitih godišta i u različitim verzijama. Nisu tamo samo modeli prve generacije, već i nove Bube.

Međutim, većina automobila datira iz 70-ih do 90-ih. Posebno su brojni Golfovi druge generacije, a u rudniku se mogu vidjeti i Passati te drugi VW-ovi modeli.

Ukupno je izbrojano četrdesetak primjeraka.

Gotovo svi automobili su prašnjavi, više ili manje zahrđali, s nedostatkom dijelova. Sudeći po pljesnivoj unutrašnjosti, rudnik je prilično vlažna garaža.

Obvezne godišnje naljepnice za pristup autocesti u Švicarskoj pokazuju da su neki od tih automobila ondje manje od deset godina.

Kako su se ti automobili našli u rudniku?

Čini se da njihov vlasnik ima muzej starih Volkswagen. Automobili koji su odloženi u rudnik korišteni su za dijelove ili su to automobili  koje nije mogao pokazati u muzeju jer nije imao dovoljno mjesta, izvijestila je Hak revija.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...