fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

David Beckham je novi brend ambasador Alibabe

Fudbalska zvijezda David Beckham promovisat će Alibabu i njenu međunarodnu platformu za e-trgovinu, AliExpress, u njenom najvećem globalnom partnerstvu, objavila je poslovna jedinica u ponedjeljak.

Dogovor dolazi u pozadini konkurentskih kompanija PDD Holdings sa sjedištem u Kini.

Brza globalna ekspanzija Temu i online modnog startupa Shein, pri čemu se prvi također oglašava na Super Bowlu kako bi stekao privlačnost američkih kupaca.

AliExpress, koji nije otkrio koliko plaća Beckhamu da bude njegov globalni ambasador brenda, pridružio se nekoliko kineskih kompanija u sponzorstvu UEFA Evropskog prvenstva u fudbalu koje počinje sredinom juna.

“AliExpress ulaže milione eura u popuste, ponude i angažman tokom igara”, navodi se u saopštenju kompanije, dodajući da planirane promocije uključuju šansu za korisnike AliExpress aplikacije da osvoje karte za igre.

“AliExpress pomaže navijačima da se još više približe UEFA EURO 2024TM ovog ljeta, nudeći im sjajne nagrade dok se akcija odvija na terenu”, rekao je Beckham u svojoj jedinoj izjavi u saopštenju za javnost, prenosi Bankar me.

Bekamova kompanija, DRJB Holdings, saopštila je u finansijskom podnesku da je ostvarila 72,6 miliona funti (92,5 miliona dolara) prihoda u 2022.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...