fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

DA LI ZNATE KO JE ZAISTA MUŽ DRAGANE MIRKOVIĆ? Ovo je istina o životu Tonija Bijelića

Antonije Toni Bijelić rođen je 1973. godine u Beču, u Austriji. Toni Bijelić je još kao mlad ušao među najviše krugove biznismena, oženio se i otpočeo svoj samostalan život.

Ipak, na jednom nastupu Dragane Mirković, Tonija je jedan estradni menadžer upoznao sa pet godina starijom estradnom umjetnicom i tada se javila ljubav na prvi pogled. On se potrudio da nabavi njen broj telefona i ovi golupčići su ubrzo stupili u kontakt.

Nakon godinu i po dana duge veze na daljinu, Dragana Mirković je otišla kod Tonija Bijelića u Beč, gdje su započeli i zajednički život.

Toni je u jednom od intervjua izjavio kako je proveo dosta vremena smišljajući savršen način da zaprosi Draganu, ali nikako nije mogao da nađe dovoljno dobar scenario. Zato je odustao od svih planova i Draganu u potpunosti spontano zaprosio, tako što joj je, dok su čekali da semafor pokaže zeleno svjetlo, predložio da se uda za njega.

Dragana Mirković i dan danas poručuje u šali momcima da zaprose djevojku na ovaj način, dok je na semaforu crveno svjetlo, kako ne bi mogla da pobjegne.

Ovaj par se vjenčao 28. septembra 1999. godine i najprije 2000. godine dobio sina Marka, a kasnije, 2001. godine, i kćerku Manuelu. Toni Bijelić i Dragana Mirković danas važe za jedan od najskladnijih parova na estradi, a, iako zvanično žive u Beču, zbog svih poslovnih obaveza i brojnih prijatelja i članova porodice, često borave u Beogradu.

Čak i poslije dvije decenije braka, ljubav Dragane i Tonija ne jenjava, te su njih dvoje još uvijek tu jedno za drugo i pružaju prejaku podršku jedno drugom. Svoju djecu su odgajali kao djecu ”srednjeg staleža”, te oni nisu uopšte razmaženi niti naviknuti na bogatstvo.

Sa druge strane, Toni Bijelić se još uvijek povremeno trudi da razmazi svoju suprugu, te je Dragana Mirković od njega za jubilarni 50. rođendan dobila nov Mercedes, čija je vrijednost procijenjena na oko pola miliona eura, a koji u svojoj garaži ima i poznati svjetski reper Kanye West.

Osim ovog skupog poklona, Toni Bijelić je svojoj ženi prepisao i svu imovinu koju je sam stekao mukotrpnim radom u Beču, a na pitanje šta ga je navelo na tu odluku, samo je jednostavno odgovorio: ,,Jer sam tako želio.”

Godine 2017. Toni Bijelić je imao hiruršku intervenciju na mozgu. Tada se Mirković dosta i uplašila, ali je, srećom, sve prošlo kako treba. Zbog toga je ovaj savršen bračni par odlučio da, nakon Tonijevog izlaska iz bolnice, počasti sebe savršenim odmorom u Italiji, gdje su se družili sa svojim starim prijateljima.

O njihovom odnosu mnogo govori i činjenica da Toni generalno često odbija da ode u bolnicu kada mu se zdravstveno stanje zakomplikuje. Naime, iste godine, Toni je dobio i veoma jaku upalu pluća. Umjesto da ode u bolnicu, on je ostao kući, a Dragana Mirković je sve vrijeme bdila pored njega i njegovala ga, te se on uspješno i izliječio.

Iako je širim masama poznat samo kao suprug folk pjevačice Dragane Mirković, Toni Bijelić je zapravo veoma uspješan u svim sferama svog posla i većinu brendova koje posjeduje su zapravo poznati širom dijaspore.

Jedan od njegovih začetaka u Austriji je bio ulazak u industriju automobila, u koju je godinama uspješno investirao, da bi u skorijoj istoriji čak uspio i da kupi kompaniju Majbah, koja proizvodi automobile koji su minimalne vrijednosti 70 hiljada eura.

Pored automobilske industrije, Toni Bijelić već decenijama posjeduje građevinsku firmu, koja mu donosi veliko bogatstvo, a onda je, prije manje od 10 godina kupio i poznati luksuzni dvorac Ebenfurt u Austriji, koji datira još iz 12. vijeka, te uložio velike sume novca, kako bi ovoj impresivnoj građevini vratio stari sjaj. Dvorac Ebenfurt se prostire na površini od 12 hiljada kvadrata, 4 kule i nalazi se na placu od 1,5 ha.

Prije nego što su zvanično postali vlasnici ovog zdanja, Dragana Mirković i Toni Bijelić su morali da potpišu ugovore, po kojima se obavezuju da će restaurirati i vratiti sjaj dvorcu, ali da njegova istorijska vrijednost nikako neće biti narušena.

Pored ovoga, Dragana Mirković i Toni Bijelić su vlasnici televizijske kuće ,,DM SAT”, koja emituje program preko satelita.

(Express/Espreso)

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...