fbpx

Čubrilović sa delegacijom kineske kompanije: Projekat izgradnje auto-puta u predviđenom roku

od Urednik

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sa saradnicima razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kineske kompanije “SDHS-CSI BH” na temu dosadašnjih aktivnosti na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Na sastanku je istaknuto da Ministarstvo  u saradnji sa kineskim partnerima kontinuirano provodi neophodne procedure i aktivnosti sa ciljem realizacije projekta izgradnje auto-puta u predviđenom roku.

Sagovornici su konstatovali da su nakon provedenog postupka eksproprijacije pribavljene neophodne građevinske dozvole za izgradnju 15 kilometara dionice auto-puta Banjaluka-Prijedor, prenijela je RTRS.

Na sastanku je bilo riječi i o prezentaciji generalnog projekta izbora trase i tehničke dokumentacije za dionicu auto-puta Prijedor-Novi Grad, koji je nastavak dionice auto-puta Banjaluka-Prijedor prema Novom Gradu kao faza dva.

Čubrilović i delegacija kineske kompanije ponovili su važnost izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor u skladu sa propisanim uslovima i zakonskim procedurama, ističući da je opredjeljenje Ministarstva saobraćaja i veza i kineske kompanije “SDHS-CSI BH” da se sva pitanja i procedure na realizaciji ovog projekta rješavaju što efikasnije i u skladu sa pravnim propisima i koncesionim ugovorom.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.