fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Crvena zvezda postala prvak Srbije, na skandalozan način okončano doigravanje

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Nakon što je Partizan odbio da se vrati na parket protiv Crvene zvezde u utakmici doigravanja za prvaka Srbije, Zvezda je postala prvak Srbije i stigla je do trećeg naslova ove sezone, jer je ranije osvojila regionalnu ligu i Kup Radivoja Koraća.

Partizan je imao vrlo uvjerljivo vodstvo od 57:45 u trenutku prekida, a gosti su se povukli u svlačionicu zbog uvreda na račun Nebojše Čovića, te ubacivanja na teren većeg broja predmeta sa tribina.

Bilo je prvobitno odlučeno da se meč nastavi bez publike, ali Partizan je to odbio, tražeći da se utakmica pomjeri za sutra. Činilo se da će tako i biti, jer je zvanični spiker poručio da se meč nastaviti, ali nakon duge pauze košarkaši Zvezde su se vratili na parket i počeli sa zagrijavanjem, a domaćima je ostavljeno standardnih petnaestak minuta da se vrate na parket, kako utakmica ne bi bila registrovana službenim rezultatom od 20:0 za Zvezdu, što bi suštinski značilo i titulu za goste.

Naravno, košarkaši Partizana nisu se vratili na parket, pa je pobjeda, odnosno titula, dodijeljena Zvezdi. 

Direktor takmičenja Aleksandar Grujin je potvrdio da će Zvezdi biti dodijeljen pehar i da nema dileme da je ona pobjednik.

“Nema nikakvog razloga da se sumnja, jedini koji su relevantni u ovoj situaciji su sudija i delegat”, kazao je Grujin.

Zvanični spiker u dvorani je rekao da utakmica neće biti odigrana, što je izazvalo veliku zbunjenost. Komentarisao je Grujin i to.

“Pitajte njega, nemam objašnjenje za to. Ne znam da li je to uradio svojevoljno ili u saglasnosti sa nekim, ali ne može on govoriti takve stvari. To je odluka na štetu Partizana”, kazao je Grujin.

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...