fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

BiH

Crnadak tvrdi da se Dodik sastao sa Šmitom i napravio dogovor prema kojem neće biti presuđen – PressMedia

Šef Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak tvrdi da se predsjednik RS Milorad Dodik sastao sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt).

On tvrdi da ova informacija nije paušalna i sastoji se od konkretnih stvari.

– Zato sam odlučio da javno objavim glavne elemente dogovora Dodik-Šmit, onako kako sam ih dobio:

1. Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti “otopljavanje” atmosfere u RS prema Šmitu. U tom cilju Šmit će gostovati na RTRS, što je već realizovano.

2. Funkcioneri SNSD će serijom izjava stvarati ambijent da je Šmit realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da “ne priznajemo Šmita, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje”. Na taj način funkcioneri SNSD će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u RS na “novu realnost”, kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Šmita ne bi izazvalo šok i uznemirenost u Srpskoj.

3. Zakon o nepokretnoj imovini RS, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

4. Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja.

5. Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana – naveo je Crnadak.

Izvor

Izdvojeno

Crna hronika

Pjevač Mujo Hodžić, bivši takmičar “Zvezda Granda” preminuo je danas u Tuzli. Mnogi se prijatelji opraštaju od njega na društvenim mrežama. Porodici želimo iskreno...

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Mujo Hodžić preminuo je u 26. godini života, a kako Grand saznaje pjevač se objesio. Izvor blizak blizak Grandu otkrio je da je Mujo već...

Crna hronika

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih dana 11.04.2024. godine na lokalitetu Bentbaša, a nakon prepoznavanja od strane...