fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

“Čak i supruga kaže da sam lud” Bh. poduzetnik u novom biznisu: Uložio sam svu životnu ušteđevinu, ali šta je život bez malo rizika

Bh. poduzetnik Senad Šantić ušao je u novu investiciju. Šantić koji je suosnivač Zendeva, uspješne bh. firme za razvoj softvera, osnovao je u Mostaru “Old Town Nest”, prvi co-living / co-working prostor u Bosni i Hercegovini.

Poduzetnik koji je oduševio bh. javnost nakon što je objavljena priča o tome kako se, nakon što je kao četvorogodišnjak s roditeljima izbjegao u Švedsku, vratio u rodni Mostar i u njemu pokrenuo biznis, sada je objasnio zašto se odlučio na novu investiciju.

– Uvijek sam osjećao da Mostar može ponuditi više od jednodnevne turističke posjete i obilaska Starog mosta i kupovine suvenira. Zato sam investirao u novu formu turizma i nadam se da će moj primjer slijediti i drugi – kazao je Šantić.

“Old Town Nest” je udobna zgrada u starom dijelu Mostara koja nudi priliku digitalnim nomadima i onima koji putuju iz poslovnih razloga da dođu i uživaju u suncu dok istovremeno imaju sve potrebne uslove za rad.

– Otkako sam došao u Bosni i Hercegovinu radim na promociji države kao idealne destinacije za digitalne nomade. U ovih 8 godina shvatio sam da ako želimo da digitalni nomadi dođu u našu zemlju moramo imati uređenu infrastrukturu. I želim biti jedan od pokretača te infrastrukture u BiH – kazao je Šantić za BiznisInfo.ba.

“Old Town Nest” se sastoji od co-working prostora opremljenog monitorima te prostora za druženje. Ima brzu internet konekciju a sve sobe i apartmani imaju i mali kutak za rad. Na raspolaganju su četiri stambene jedinice, dva apartmana i dvije sobe.

Prostor će biti otvoren sredinom juna a uskoro će biti dostupna i web stranica.

– Čak i moja supruga kaže da sam lud što sam životnu šteđevinu uložio u ovo, ali šta je život bez malo rizika i razbijanja kalupa – konstatovao je Šantić.

On je pozvao svoje prijatelje i pratitelje da podijele obavijest o “Old Town Nestu” kako se, dodao je šaleći se, ne bi ispostavilo da je njegova supruga bila u pravu.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...