fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Brojni turisti stigli u Neum, evo kakve su cijene

U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuju se temperature preko 30 stepeni Celzijusovih, tako da su mnogi Bosanci i Hercegovci odlučili da vikend provedu u Neumu i uživaju u kupanju u moru.

Već u jutarnjim satima stotine kupača su se osvježile u Jadranu, a temperatura u devet sati već je bila 23 stepena. Na plažama u Nemu ovog vikenda bit će i dosta turista iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske…

Ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni posjetom, a veliki priliv turista se očekuje sredinom mjeseca.

– Vremenska prognoza donijela nam je lijepe vijesti i apartmani su odmah popunjeni. Nadamo se da će sunčano biti narednih sedmica i mjeseci i da će lijepo vrijeme biti i u septembru. Za naše goste smo ove sezone dodatno uredili našu privatnu plažu, tako da će istinski uživati.

Završetak magistralne ceste Stolac-Neum prošle godine olakšao je mnogo dolazak u jedini bh. grad na moru. Putovanje do Neuma sada je  olakšano i dosta brže, a još će biti bolje kada u funkciju uskoro bude pušten most Počitelj, dug gotovo jedan kilometar, zajedno s dionicom Počitelj – Zvirovići u dužini 11 kilometara – kaže Nina Gabriel, menadžerica Ville Gabriel koja je jedna od najluksuznijih i najljepših u Neumu.

Vila Gabriel

U hotelima uglavnom borave strani gosti, dok domaći i dijaspora u većem broju počinju da dolaze u špicu sezone. Kada je u pitanju privatni smještaj, krevet više se traži već od kraja juna.

Naredna tri mjeseca u Neumu bit će održan niz muzičkih, kulturnih i sportskih manifestacija.

Na sportskom terenu u Meterizu tako je u toku četvrti po redu “Turnir prijateljstva” HNK Neuma. Turnir traje do nedjelje, kada će biti dodijeljene nagrade za najbolje četiri ekipe u svakoj  kategoriji.

Brojni ugostiteljski objekti dogovorili su gostovanja poznatih pjevača iz BiH i regiona, pa će tako na plaži hotela “Stella” koncert održati mlada regionalna zvijezda Adi Šoše.

edan od restorana sa najboljom kuhinjom i ponudom morskih specijaliteta u Neumu već godinama je Laguna.

– Iz godine u godinu Neum u svakom pogledu napreduje.  Nadamo se da će biti dosta sunčanih dana i da će svi moći istinski da uživaju u jedinom bh. gradu na Jadranu. “Laguna’ ima tradiciju dužu od 20 godina, a njegujemo mediteransku kuhinju, s posebnim naglaskom na riblje i talijanske specijalitete. Naravno, na meniju su i vrhunski bosanski specijaliteti – kaže vlasnik Lagune i kuhar Dragan Njavro.

Neum će od 24. juna dobiti i prvi nargila bar na šetalištu hotela “Sunce”. Poznato je da su nargile veoma popularne među mlađim generacijama i sigurno da će ih ova informacija obradovati.

Cijene jela i pića u ugostiteljskim objektima su malo veće nego prošle godine, a zavise od uređenosti objekta i lokacije.

Deset ćevapa sa pomfritom u grill-picerijama su 15-16 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu.

Cijena hamburgera je 13 KM, a u nekim objektima čak 18 KM. Lignje na žaru su 24 KM. Kada su u pitanju pića, espresso kafa je od 4 do 5 KM, točeno pivo od  5 do 9 KM, a flaša vode 3 KM. Iznajmljivanje ležaljki je 10 KM, a suncobrana 5 KM po danu.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...